Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Băneasa"Băneasa Investments" începe construcţia a încă 600 de locuinţe

F.A. Locuinţe /

Blocuri de locuinţe finalizate în prima etapă a proiectului "Băneasa Residential"

Blocuri de locuinţe finalizate în prima etapă a proiectului "Băneasa Residential"

Aproape 5.000 de unităţi locative vor fi amenajate în "Băneasa Residential"

Zona rezidenţială a proiectului Băneasa, derulat de "Băneasa Investments", are o valoare investiţională estimată la 1,3 miliarde de euro. Până la finele lunii martie, compania a investit suma de 60 milioane de euro, bani necesari derulării primei faze a construcţiei, ne-a declarat Michael Lloyd, principal and managing partner în Proiectul Băneasa.

Prima etapă de dezvoltare a proiectului "Băneasa Residential" constă în ridicarea a 12 clădiri, ce cuprind 227 de apartamente printre care şi 18 penthouse-uri. Toate locuinţele au fost vândute până la sfârşitul lunii ianuarie 2008, ne-a precizat domnul Lloyd. Pentru prima fază a "Băneasa Rezidenţial" proiectul de arhitectură a fost realizat de "ZIP Studio", iar antreprenor general este "Comnord".

Campania de vânzare a locuinţelor a fost demarată în cursul anului 2006. La data respectivă, preţul de vânzare era de circa 1.500 de euro/mp construit.

Michael Lloyd ne-a spus că lucrările de construcţii pentru cea de-a doua fază a proiectului, care cuprinde un număr de 600 de unităţi locative, vor începe în această primăvară. Blocurile au un regim de înălţime de parter, patru etaje şi al cincilea retras. Vor fi amenajate şi 50 de penthouse-uri.

Locuinţele din a doua fază de dezvoltare se adresează unui segment de consumatori proveniţi din top şi middle management, cu un venit minim de 2.500 de euro/familie, cu vârste între 25 şi 45 ani, în majoritate familii cu copii. La finele lunii martie, preţul de vânzare al locuinţelor încă nu fusese stabilit.

176 de apartamente vor fi terminate în această primăvară

Din totalul de 227 de apartamente, 51 au fost finalizate în luna iulie a anului trecut, iar restul de 176 de apartamente erau, la finele lunii martie a acestui an, în curs de finalizare.

În "Băneasa Residential", apartamentele din prima fază de construcţie sunt în blocuri pe parter, trei etaje şi al patrulea retras. Locuinţele au unul până la trei dormitoare, iar cele 18 penthouse-uri au o suprafaţă minimă construită de 397,8 mp şi maximă de 558,7 mp, cu terasă inclusă.

Aproape 5.000 de unităţi locative vor fi amenajate în "Băneasa Residential"

"Băneasa Residential" reprezintă aproximativ două treimi din suprafaţa totală a Proiectului Băneasa şi va oferi, la finalizare, un număr de 4.500-5.000 de unităţi locative. Lucrările la zona rezidenţială au început în iunie 2005 şi se estimează că vor fi finalizate în 2015.

Domnul Lloyd ne-a mai declarat: " este mai mult decât un ansamblu de locuinţe pentru că oferă, pe lângă apartamente, case înşiruite, vile şi toate facilităţile necesare unei vieţi confortabile în mijlocul naturii . Mă refer la grădiniţe, şcoli, poştă, biserică, servicii medicale, cluburi sportive şi numeroase modalităţi de petrecere a timpului liber. Astfel, vor fi amenajate parcuri, lacuri artificiale, spaţii de joacă, piste de jogging şi ciclism. Vecinătatea faţă de zona de birouri şi faţă de cea comercială din cadrul oraşului Băneasa fac din o comunitate rezidenţială integrată".

Două clădiri de birouri de 40 milioane de euro

La finele lunii martie, în "Băneasa Business & Technology Park", respectiv zona de afaceri din cadrul Proiectului Băneasa, erau deja construite două clădiri de birouri clasa A+, care oferă 26.000 mp utili. Această primă fază de dezvoltare a însemnat o investiţie de aproape 40 milioane de euro din totalul de 250 milioane de euro planificate pentru întregul parc de afaceri, ne-a menţionat Michael Lloyd.

Fiecare clădire este formată din două aripi de cinci niveluri, unite de lobby-ul central şi de casa scării secundare. Imobilele beneficiază fiecare de un atrium impresionant, desfăşurat pe cinci etaje, în care se află recepţia. Suprafaţa pe etaj este de 2.700 mp, doar ultimul nivel este mai mic, fiind retras pentru a oferi terase spaţioase.

Fiecare clădire are un nivel subteran pentru parcare, în prezent existând 795 de spaţii de parcare subterană şi supraterană. Rezultă o medie de un spaţiu de parcare la 33 mp de spaţiu util. Aceasta este cea mai bună rată de parcare oferită de o clădire de birouri din Bucureşti, apreciază domnul Lloyd.

Pentru eficienţa administrării, va fi utilizat sistemul Building Management System (BMS), care monitorizează în permanenţă toate echipamentele din clădire şi semnalează orice defecţiune care apare. Astfel, costurile de întreţinere sunt mult reduse.

Potrivit conducerii "Băneasa Investments", ambele clădiri de birouri au fost integral închiriate de către peste 30 de firme. Printre acestea se numără "Unilever", "DuPont", "BMW", "Adidas", "F. Zanti Com" şi "Moeller Electric". Primele societăţi care au semnat contractele de închiriere s-au mutat deja, iar restul sunt în proces de amenajare a spaţiilor.

A început proiectarea la faza a doua de execuţie a parcului de birouri

La finele lunii martie, specialiştii "Bănea­sa Investments" lucrau la conceptul şi designul următoarei faze de dezvoltare a parcului de birouri. În final "Baneasa Business&Technology Park" va avea 250.000 mp de spaţii de birouri clasa A+, distribuiţi în 11 clădiri precum şi un hotel de patru stele cu sală de conferinţe. Michael Lloyd ne-a spus că proiectul este gândit să fie dezvoltat în cinci etape şi, probabil, va fi gata peste vreo 4-5 ani. Ca dimensiune, parcul de birouri se va întinde pe 12 hectare de teren, din cele 221 de hectare ale întregului proiect.

Mix interesant de concepte în Zona Comercială Băneasa

Zona Comercială Băneasa din cadrul Proiectului Băneasa reprezintă o premieră pentru piaţa românească pentru că aduce laolaltă cele mai diverse concepte de comerţ: "Ikea", hipermarketul "Carrefour" împreună cu galeria sa comercială Feeria, "Metro", "Bricostore", "Mobexpert", "Motor City" şi "Băneasa Shopping City". Toate aceste magazine sunt deschise publicului, cu excepţia "Băneasa Shopping City".

Zona Comercială Băneasa se întinde pe o suprafaţă totală de 450.000 mp. "Ikea" are o suprafaţă construită de 26.000 mp, "Metro" - de 14.100 mp, "Carrefour" - de 16.000 mp, "Feeria" - de 16.000 mp, "Mobexpert" - de 23.000 mp, "Bricostore" - de 14.500 mp, "Băneasa Shopping City" - de 85.000 mp (suprafaţa închiriată) şi "Motor City" - de 5.000 mp.

Michael Lloyd ne-a declarat că toate aceste obiective au fost date în folosinţă în ultimii doi ani şi că valoarea chiriilor percepute este confidenţială.

"Băneasa" este cel mai mare proiect de dezvoltare urbană din sud-estul Europei, un concept integrat care va cuprinde o zonă rezidenţială aerisită şi spaţioasă, un parc de afaceri modern şi cea mai întinsă zonă comercială din ţară. Proiectul se dezvoltă pe o suprafaţă totală de 221 hectare (1% din suprafaţa Bucureştiului) şi reprezintă o investiţie estimată la 1,8 - 2 miliarde de euro. Valoarea investiţiei realizate până la finele lunii martie este de aproximativ 400 milioane de euro, ne-a declarat Michael Lloyd, principal and managing partner în Proiectul Băneasa. Valoarea necesară pentru investiţiile din a doua fază de dezvoltare a proiectului nu fuseseră, încă stabilite la finele lunii martie, întrucât lucrările se aflau în faza de proiectare.

Apartamentele amenajate în prima etapă de dezvoltare a "Băneasa Residential" sunt cu unul până la trei dormitoare. Apartamentele cu un dormitor au suprafeţe între 95 şi 105 mp, cu terase de 10-40 mp. Cele cu două dormitoare au suprafeţe de 135 - 165 mp, iar locuinţele cu trei dormitoare măsoară între 185 şi 188 mp. Penthouse-urile au suprafeţe între 279 şi 319 mp, cu terase de 118 - 240 mp. Cel mai ieftin apartament promovat în această etapă a costat circa 220.000 de euro.

"Băneasa Shopping City"

va fi deschis publicului în aprilie

Conducerea "Băneasa Investments" apreciază că mall-ul "Băneasa Shopping City" reprezintă piesa de rezistenţă a Zonei Comerciale întrucât se conturează ca un oraş al modei, al gastronomiei şi al distracţiei. Cu o valoare a investiţiei de 150 milioane de euro, construcţia permite încorporarea celor mai noi tendinţe în materie de centre comerciale, permiţând crearea unei oferte variate din punct de vedere al magazinelor de modă, unităţilor de gastronomie, activităţilor de distracţie şi serviciilor.

Mall-ul va fi inaugurat oficial în data de 18 aprilie. La finele lunii martie, "Băneasa Shopping City" era demult închiriat în totalitate. Mai mult de jumătate din suprafaţă va fi ocupată de branduri multinaţionale "new entry" pe piaţa noastră.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional