Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cărămizi ecologice

F.A. Materiale /

Cărămizi ecologice

Separat, betonul - utilizat ca material de construcţie - este turnabil, fiind constituit din ciment, nisip şi pietriş, dar păstrând aceeaşi compoziţie ca mulţi precursori minerali naturali. În procesul de fabricare a pereţilor unei construcţii, compania "Isospan" utilizează cimentul, preparat numai din materii prime naturale, ca liant pentru amestecuri lemn - beton.

Cărămizile ecologice fabricate pentru pereţii laterali ai unei clădiri sunt formate din amestecuri de aşchii de lemn şi ciment. Aşchiile separate sunt lipite unele de altele cu ciment în punctele de contact. Fiecare aşchie are o suprafaţă de circa 1 cm pătrat, datorită căreia cărămida dobândeşte o capacitate ridicată de absorbţie şi de cedare a umidităţii.

Astfel acest material pentru pereţi are un timp de uscare de numai o zi, aşa încât deja la puţin timp după betonarea cărămizilor poate fi aplicată tencuiala la exterior şi interior.

Din cauza izolaţiei termice a cărămizilor, casele realizate cu sistemul Isospan nu au nevoie de tencuială cu termoizolare, ci numai de o tencuială exterioară precum şi de o tencuială interioară minerală, care să permită respiraţia suprafeţei de bază.

Cu cărămizile Isospan se poate construi şi iarna deoarece turnarea betonului este posibilă până la -12 grade Celsius.

Cărămizile pot avea o multitudine de utilizări, asigurând în diversele aplicaţii o bună comportare a clădirii pe durata câtorva decenii.

Printre caracteristicile acestor cărămizi, domnul Mircea Simionescu, reprezentant al companiei enumeră: rezistenţă la incendii, siguranţă anti-seismică, înmagazinarea eficientă a căldurii, izolarea fonică, difuziunea vaporilor de apă prin pereţi.

Produsele firmei se livrează într-o gamă largă de dimensiuni, alegerea optimă fiind corelată cu configuraţia clădirii:

a) cărămizi portante de colţ şi de capăt destinate construirii pereţilor exteriori portanţi cu adaos termoizolant din polistiren expandat de 6 cm. Se pot comercializa în dimensiunile (lăţime x înălţime x lungime) 25 cm x 25 cm x 125 cm;

b) cărămizi de consolidare şi de capăt cu pereţi subţiri pentru realizarea de pereţi portanţi intermediari. Se pot comercializa în dimensiunile 25 cm x 25 cm x 125 cm;

c) cărămizi de consolidare şi de capăt pentru realizarea pereţilor despărţitori din locuinţe. Se pot comercializa în dimensiunile 30 cm x 25 cm x 125 cm;

d) cărămizi de consolidare şi de capăt pentru pereţi despărţitori, cu izolare termică şi fonică mărită pentru realizarea pereţilor exteriori, fără adaos din polistiren expandat. Se pot comercializa în dimensiunile 30 cm x 25 cm x 125 cm.

Avantajele utilizării cărămizilor Isospan

-Aspect ambiental plăcut, apropiat celui din peisajele naturale;

-O bună izolare termică şi izolare fonică;

- Construcţie rapidă, curată şi eficientă din punct de vedere al costurilor (cu 35% mai ieftin);

-Respiraţie activă şi avantajoasă a pereţilor, datorată capacităţii mărite de difuziune a vaporilor de apă;

-Asigură pereţi perfect plani;

-Se pretează la orice formă de construcţie;

-Siguranţă în cazul producerii de mişcări seismice (8,5 grade Richter).

Tipuri necesare la o casă

-cărămidă de exterior + interior, inclus polistirenul;

-cărămidă de capăt şi de colţ, inclus polistirenul;

-buiandrugi exterior (uşi+ ferestre), inclus polistirenul;

-buiandrugi interior (uşi);

-cărămizile de rezistenţă interior;

-cărămizi de compartimentare;

-elementele de centură, inclus polistirenul.

Toate elementele cumulate conduc la un preţ de circa 45 euro/mp, cu TVA inclus.

Grupul "Eco Domo", din Piatra Neamţ, este unic importator al produselor fabricate de holdingul "Isospan" din Austria şi promovează realizarea construcţiilor civile şi industriale prin utilizarea materialelor compozite. Este un sistem de construcţie austriac, sub formă de cărămizi ecologice termoizolante.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional