Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Case prefabricateCase modulare pe structură de lemn tratat, de pin nordic, cu termoizolaţie superioară

F.A. Consilier /

Case prefabricate ridicate la Iaşi

Case prefabricate ridicate la Iaşi

Societatea "Imperia Development" SRL, din Iaşi rezultată în urma parteneriatului dintre Grupul de Firme Conex şi ELK Austria, comercializează pe piaţa românească locuinţe de tip modular, din panouri prefabricate. Structura de rezistenţă a panourilor de perete este o structură liniară din lemn de pin nordic (importat în Austria, din Norvegia şi Finlanda), cu fibră lemnoasă de calitate superioară. Elementele de rezistenţă care depăşesc o anumită dimensiune, prestabilită, sunt executate din lemn stratificat prelucrat prin metodele de îmbinare "cu dinţi" şi "fibră contra fibră" pentru o rezistenţă mai mare, relatează George Mocanu, reprezentantul "Imperia Development" SRL, din Iaşi. Domnia sa subliniază că aceste case sunt protejate împotriva focului, fiind încadrate în clasa de siguranţă F60. Lemnul este, de asemenea, tratat împotriva microorganismelor, fungilor şi cariilor, dar fără a utiliza compuşi chimici toxici.

Termoizolaţia este alcătuită dintr-un strat de polistiren expandat de 50 mm grosime şi unul de vată minerală de 200 mm grosime. Datorită acestei grosimi, indicele de izolare termică poate ajunge la valoarea de 0,16 W/mp
K. Acest factor duce la diminuarea cheltuielilor cu încălzirea sau cu răcorirea casei, în funcţie de sezon. Pe de altă parte, nivelul de izolare fonică este direct proporţional cu indicele de izolare termică, subliniază aceeaşi sursă.

Locuinţa este gata în 6 săptămâni

Casa ELK poate fi prevăzută cu subsol sau poate avea ca bază o placă de fundaţie, aceasta fiind şi prima etapă de construire. Casa prefabricată este transportată de la fabricile din Austria la amplasament cu autocamioane. Într-o singură zi casa este montată în întregime, cu finisajul exterior realizat. Ceea ce rămâne de făcut este doar finisarea interioară. Practic, putem vorbi de aproximativ şase săptămâni durată totală de execuţie, susţine domnul Mocanu.

Oferta se adresează tuturor zonelor ţării, indiferent de condiţiile meteorologice sau de teren, completează domnia sa.

Casa la cheie costă în jur de 800 euro/mp

Având în vedere experienţa ridicării caselor din Iaşi şi Bucureşti, domnul George Mocanu precizează că în ceea ce priveşte costurile de execuţie, preţul mediu este de 800 euro/mp, dar cuprinde "absolut toate cheltuielile: demisol, kitul modular care include tâmplăria şi acoperişul, finisaje interioare de calitate superioară". Domnia sa mai subliniază că pentru montarea casei este suficientă şi numai o placă de fundaţie, obţinându-se astfel o reducere importantă a costurilor finale.

Beneficiarul trebuie să fie atent ce sistem şi ce constructor alege

Domnul Mocanu consideră că beneficiarul unei astfel de locuinţe trebuie să aibă în vedere aspectele de confort, calitate, tehnologia utilizată, precum şi experienţa constructorului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional