Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Case prefabricate Case prefabricate pe structură metalică şi panouri tip "sandwich"

F.A. Consilier /

Stadiul de execuţie a casei prefabricate produsă de "Humi" Reghin

Stadiul de execuţie a casei prefabricate produsă de "Humi" Reghin

Sistemul pentru construirea locuinţei propus de "Humi" SRL, din Reghin, judeţul Mureş, constă în realizarea unei structuri de rezistenţă metalice cu pereţi de tip "sandwich" termoizolaţi şi rigidizaţi. Pregătirea elementelor casei se face într-o fabrică specializată, pe şantier lucrându-se astfel mult mai repede. Soluţia este potrivită atât pentru locuinţe permanente

(în regim de înălţime parter, parter + mansardă sau parter + 1etaj), dar şi pentru case de vacanţă, moteluri, spaţii pentru magazine, restaurante, precizează Aurelian Oprea, reprezentantul societăţii.

Coeficientul de transfer termic al sistemului este de 0,22W/mk. Pereţii exteriori sunt alcătuiţi din OSB de 12 mm la interior, într-un cadru de lemn de răşinoase, având la interior vată minerală bazaltică. Echipa de montaj este formată din până la opt muncitori, instruiţi în cadrul societăţii, completează sursa citată.

Dintre avantajele construirii unei astfel de locuinţe, domnul Oprea menţionează rezistenţa la transfer termic şi fonic, comportamentul bun la seisme şi reducerea costurilor fundaţiei datorită greutăţii reduse a structurii.

Asamblarea casei "la roşu" durează mai puţin de o săptămână, iar realizarea finisajelor până în 8 săptămâni

Aurelian Oprea precizează că, pe o fundaţie pregătită în prealabil, casa "la roşu" poate fi asamblată în 1- 6 zile, iar finisajele pot fi realizate în 2 - 8 săptămâni. Construcţia poate fi ridicată în orice zonă, cu condiţia să aibă acces macaraua. Monatajul poate fi executat până la temperaturi de -10 grade Celsius, însă poate fi întârziat de ninsori sau ploaie, completează sursa citată.

Preţ de 500 - 600 euro/mp + TVA pentru locuinţa finisată

În funcţie de mărimea şi complexitatea proiectului, preţul "la roşu" este de 210 - 280 euro/mp, fără TVA şi de până la 500 - 600 euro/mp fără TVA "la cheie", în funcţie de finisajele alese, afirmă domnul Oprea.

Beneficiarul trebui să fie atent şi la materialele auxiliare

Domnul Aurelian Oprea atrage atenţia persoanelor care vor să-şi construiască o casă să fie atenţi la materialele auxiliare alese. Astfel, polistirenul pentru exterior să aibă o grosime şi/sau densitate mare, iar tâmplăria să fie de calitate, cu factor cât mai mare de izolare termică. Calculul pentru dimensionarea instalaţiei termice va avea în vedere caracteristicile izolaţiei utilizate, astfel încât să se obţină maximum de rentabilitate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional