Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cea mai scumpă casă din Dubai valorează peste 200 milioane dolari

Piaţa Imobiliară /

Sursa foto: Courtesy of Luxhabitat Sotheby"s International Realty

Sursa foto: Courtesy of Luxhabitat Sotheby"s International Realty

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Dubaiul a trecut peste încetinirea pieţei imobiliare globale, vânzările de case de lux din emirat crescând în ultimii doi ani, iar mega-tranzacţiile cu conace opulente şi penthouse-uri cu mai multe etaje sunt tot mai frecvente, potrivit mansionglobal.com.

    Un conac ce seamănă cu un palat este cea mai scumpă casă de vânzare din Dubai, suma cerută pe acesta fiind de 750 de milioane dirhami, adică mai mult de 200 de milioane de dolari, conform sursei citate.

    Inspirat de Palatul Versailles din Franţa, conacul a angajat aproximativ 70 de artizani doar pentru aplicarea foilor de aur pe interioare, potrivit agenţiei care l-a scos la vânzare, Luxhabitat Sotheby"s International Realty. Există, de asemenea, finisaje cu aur în cada cu hidromasaj, două piscine şi un acvariu de dimensiunea peretelui, în sala de mese.

    Vânzări de 2,1 miliarde de dolari în sectorul imobiliar din Dubai, în numai o săptămână

    Sectorul imobiliar din Dubai a înregistrat vânzări de aproximativ 8 miliarde de dirhami (2,1 miliarde de dolari) în săptămâna încheiată în 22 septembrie, tranzacţiile incluzând vila Palm Jumeirah de 19 milioane de dolari, potrivit datelor Dubai Land Department.

    Sursa menţionată a înregistrat 1.744 de tranzacţii în săptămâna amintită, inclusiv tranzacţii ipotecare de 621 de milioane de dolari, anunţă arabianbusiness.com.

    În cadrul celor 1.744 de tranzacţii, 289 de terenuri au fost vândute cu 2,11 miliarde dirhami (575 milioane de dolari), iar 1.455 de apartamente şi vile - pe 3,19 miliarde de dirhami (869 milioane de dolari).

    Cele mai mari tranzacţii realizate în intervalul amintit sunt: un teren din Wadi Al Safa 3 - vândut pe 79,4 milioane dirhami (21,6 milioane de dolari); un teren din Wadi Al Safa 3 - vândut cu 77,69 milioane dirhami (21,2 milioane de dolari); un teren din Al Manara - vândut cu 70 de milioane de dirhami (19 milioane de dolari).

    Suburbia Al Hebiah Fifth a înregistrat cele mai multe tranzacţii în săptămâna menţionată: 73 de vânzări în valoare de 422,26 milioane de dirhami (116 milioane de dolari). A urmat Madinat Hind 4, cu 54 de tranzacţii de vânzare în valoare de 79,2 milioane de dirhami (21,6 milioane de dolari) şi Madinat Al Mataar - cu 28 de tranzacţii de vânzare în valoare de 133,48 milioane de dirhami (36,3 milioane de dolari). Cea mai bună vânzare de proprietate a fost reprezentată de o vilă, pe 70 de milioane de dirhami (19 milioane de dolari) în Palm Jumeirah. A urmat un apartament din Marsa Dubai, vândut cu 55,65 milioane de dirhami (15,2 milioane de dolari) şi o casă în Palm Jumeirah, vândută cu 45 milioane de dirhami (12,2 milioane de dolari).

    Suma proprietăţilor ipotecate în săptămâna încheiată în 22 septembrie a fost de 2,28 miliarde de dirhami (621 milioane de dolari), cea mai mare fiind un teren din Wadi Al Safa 3, ipotecat pentru 381,73 milioane de dirhami (104 milioane de dolari).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional