Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cel mai înalt zgârie-nori din Europa de Vest, construit într-un mic oraş danez

Internaţional /

Cel mai înalt zgârie-nori din Europa de Vest, construit într-un mic oraş danez
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Danemarca urmează să construias­că, într-un mic oraş al său, Brande, cu o populaţie de 7.000 de locuitori, cea mai înaltă clădire din Europa de Vest, proiectată de Dorte Mandrup.

    Planul nu este unul nou, fiind anunţat în 2017, însă Consiliul Municipal din Brande l-a aprobat abia la mijlocul lunii martie 2019. Clădirea, prevăzută să fie de birouri, are o înălţime de 320 de metri şi va fi mai mare decât turnul Shard din Londra, care are o înălţime de 309,6 metri.

    Construcţia este aşteptată să înceapă anul acesta şi să se finalizeze în 2023.

    Brande are o amprenta semnificativă în domeniul modei, în pofida faptului că este un oraş mic. Aici are sediul Bestseller, companie care produce articole de îmbrăcăminte cu preţ scăzut, şi tot aici locuieşte fondatorul Bestseller, Anders Holch Povlsen, cel mai mare bogătaş din Danemarca.

    Compania Bestseller - clientul Dorte Mandrup pentru acest zgârie- nori, a fost fondată în Brande, în anii 1970, şi este cunoscută în special pentru branduri precum Jack & Jones şi Vero Moda. Societatea intenţionează să folosească noua clădire ce urmează să fie construită ca sediu. Acesta va găzdui, de ase­menea, restaurante şi ma­gazine.

    Anders Krogh Vogdrups, managerul proiectului pentru Bestseller, a afirmat: "Acest plan s-a născut din pasiunea şi interesul pentru arhitectură şi din dorinţa de a crea o clădire unicat, care să corespundă configuraţiei unice a unui sediu regândit".

    La rândul său, Ib Lauritsen, primarul Ikast-Brande, a declarat pentru postul de televiziune danez DR: "Construcţia are, fără îndoială, cea mai mare importanţă pentru oraşul Brande, dar nu mă îndoiesc că va influenţa în pod pozitiv întreaga regiune Jutland Central".

    Clădirea va fi vizibilă de la o dis­tanţă de aproximativ 64 de kilometri. Însă, la aproximativ 273 km distanţă, în capitala Danemarcei, Copenhaga, locuitorii nu vor putea vedea turnul din Brande.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional