Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Clădirea Municipalităţii din Liverpool, transformată în hotel de patru stele

Internaţional /

Clădirea Municipalităţii din Liverpool, transformată în hotel de patru stele
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Municipalitatea din Liverpool, Marea Britanie, îşi înstrăinează fostul sediu administrativ către Fragrance Group Limited (FGL), un dezvoltator imobiliar din Singapore, care plănuieşte să o transforme într-un hotel de patru stele.

    Vânzarea clădirii Municipalităţii, situată în Dale Street, a fost anunţată în octombrie anul trecut şi parafată în februarie anul curent. Clădirea va fi predată cumpărătorului în această primăvară, în baza unui contract de concesiune pe 250 de ani. Clădirea are trei etaje şi un subsol extins, desfăşurându-se pe 11.494 metri pătraţi.

    Malcolm Kennedy, membru în Consiliul Municipalităţii din oraşul britanic, a declarat: "Clădirea a fost o gazdă extraordinară pentru Consiliul Liverpool începând cu anii 1860, însă în prezent nu mai avem un personal atât de mare cât să justificăm păstrarea acesteia. Sunt încântat că avem un cumpărător de reputaţie internaţională, care vrea să intre pe piaţa britanică, respectiv pe cea a Europei, prin oraşul Liverpool. Înstrăinarea va avea un impact major în privinţa creării de locuri de muncă. Vom colabora cu FGL ca să ne asigurăm că utilizarea viitoare a clădirii va proteja caracteristicile arhitecturale unice ale acesteia, aşa cum am făcut şi cu alte clădiri învecinate, transformate recent în hoteluri de patru stele. Vânzarea ne va aduce banii atât de necesari investiţiilor menite să ne diminueze costurile. Vom putea face economii prin reducerea cheltuielilor generale".

    Conform Municipalităţii, economiile ce vor rezulta din această înstrăinare se vor ridica la 90 de milioane de lire sterline, în următorii trei ani. Lucrătorii Municipalităţii vor fi transferaţi în alte clădiri existente în oraş.

    Cumpărătorul clădirii, FGL, are un portofoliu de peste 80 de proiecte care privesc dezvoltarea de proprietăţi la nivel internaţional, printre care se numără Premier Tower, un zgârie-nori din Melbourne, Australia. Achiziţia clădirii din Liverpool este prima din Europa.

    Clădirea Municipalităţii a fost construită ca un monument de mândrie civică, pe timpul Reginei Victoria, când Liverpool devenea cel mai mare port maritim al Imperiului britanic. La momentul construcţiei, Liverpool nu era oraş, obţinând acest statut în 1880.

    _______________

    Municipalitatea din Liverpool a decis reducerea cheltuielilor sale bugetare cu 90 de milioane de lire în următorii trei ani. Din 2010, autoritatea a redus cheltuielile cu 420 de milioane de lire, respectiv cu 68%. În 2010, Municipalitatea a beneficiat de finanţare guvernamentală de 523,72 milioane de lire, comparativ cu 243,90 milioane de lire, cât va primi anul acesta.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional