Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

COMPANIA DE RECRUTARE HAYS ATRAGE ATENŢIA:Industria construcţiilor din Marea Britanie, lovită de exodul muncitorilor europeni

Internaţional /

Industria construcţiilor din Marea Britanie, lovită de exodul muncitorilor europeni
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Şantierele de construcţii din Marea Britanie încep să fie afectate de o lipsă a forţei de muncă, în condiţiile în care est-europenii, care au ocupat în mod tradiţional cea mai mare parte a locurilor de muncă din domeniu, au încetat să se mai angajeze, după decizia Marii Britanii de a părăsi UE (Brexit), conform societăţii de recrutare Hays, citată de Reuters.

    Directorul executiv al societăţii, Alistair Cox, afirmă că "există un apetit mai redus" al lucrătorilor non-britanici de a se angaja în Regatul Unit, după votul pentru Brexit (dat în 2016), iar unii cetăţeni ai Uniunii Europene au renunţat la locurile de muncă din Marea Britanie, impactul imediat al acestei situaţii fiind resimţit pe şantierele de construcţii.

    "Începem să vedem lipsa de calificare în mai multe zone, din cauză că mulţi europeni nu mai sunt interesaţi să se angajeze în Marea Britanie", a punctat reprezentantul companiei.

    Comentariile lui Cox reprezintă primul indiciu că firmele pot întâmpina dificultăţi în atragerea de personal după Brexit. Până în prezent, companiile de recrutare a personalului au informat că angajatorii din Marea Britanie au îngheţat investiţiile în noi locuri de muncă şi au angajat doar lucrători pentru înlocuirea celor care au părăsit posturile.

    Potrivit lui Cox, preocuparea care rămâne este că Brexit-ul ar putea provoca un exod în masă al angajaţilor în alte ţări, în condiţiile în care marile agenţii europene renunţă la sediul britanic, iar societăţile financiare au tot mai multe planuri de transfer al locurilor de muncă, cu scopul de a-şi păstra clienţii din UE, după Brexit.

    Cox susţine că, deocamdată, nu au avut loc mutări masive, de departamente mari, în alte ţări, nici transferuri de sute sau mii de locuri de muncă, iar unele firme financiare chiar au angajat înlocuitori pentru cei care au plecat.

    În luna martie, agenţia de dezvoltare financiară din Luxemburg - Luxemburg For Finance, informa că un număr de peste 20 de instituţii internaţionale de prim rang au ales Luxemburgul ca să-şi reloce parţial sau în totalitate activităţile, ca urmare a deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană. Potrivit sursei, în cursul anului 2017, cinci bănci, 12 administratori globali de active şi zece asigurători internaţionali şi-au anunţat intenţia de a-şi muta în ducat operaţiunile existente. Luxemburg For Finance a menţionat că printre aceste mari firme se numără JPMorgan, Northern Trust, Blackstone, T Rowe Price, AIG şi Hiscox.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Smart City

    Materiale

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional