Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Consum de energie mai mic cu ajutorul acoperisurilor verzi

I.D. Consilier /

Acoperisurile verzi pot reduce costurile de incalzire sau racire a locuintelor cu pana la 26%, dovedindu-se o buna optiune pentru asigurarea izolarii termice pe parcursul intregului an, arata studiile realizate de Sika Romania.

Un acoperis verde este alcatuit, spre deosebire de cele clasice, din partea propriu-zisa hidroizolatoare si partea vegetala care poate avea diferite adaptari in functie de design-ul dorit. Pentru crearea unui astfel de acoperis trebuie tinut cont de mai multi factori, insa, structura cel mai des intalnita este formata dintr-un strat de suport, o bariera de vapori, un strat de termoizolare si hidroizolare, urmat de unul de protectie si unul de drenaj. Peste toate acestea se poate planta vegetatie aleasa in functie de suprafata acoperisului sau de inclinatie.

Costurile de realizare a unui acoperis verde nu sunt foarte mari. "In medie, un metru patrat de acoperis verde ajunge la 18 -25 de euro, putand varia in functie de plantele ce vor fi alese sau de costul de montaj", a precizat Aurelian Pascale, Business Unit Manager Contractors Sika Romania.

Printre avantajele acoperisurilor verzi se numara capacitatea plantelor de a absorbi poluarea din aer si de a diminua cantitatea de dioxid de carbon din atmosfera, efectul de sera fiind, de asemenea, redus. in plus, poluarea fonica este si ea micsorata considerabil.

Nu trebuie neglijat, de asemenea, nici aspectul legat de protejarea resurselor de apa. Daca in cazul unui acoperis conventional 75% din apa provenita de la ploi este evacuata prin sistemele de canalizare, prin montarea unui acoperis verde apa este retinuta de plante, oprind astfel irosirea acesteia, dar si inundatiile din orase.

Avantajele estetice sunt si ele foarte importante cand vine vorba de acoperisurile verzi. "Esteticul contribuie la confortul zilnic al fiecaruia dintre noi in conditiile in care spatiile verzi sunt total absente in anumite zone urbane. in plus, acoperisurile verzi pot deveni adevarate spatii de recreere si relaxare in mijlocul oraselor", este de parere reprezentantul Sika Romania.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional