Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

DATELE WSA ARATĂ:Producţia globală de oţel s-a redus cu 2,5%, în iulie 2020

Materiale /

Producţia globală de oţel s-a redus cu 2,5%, în iulie 2020
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    China - importator net de oţel

    Producţia mondială de oţel a scăzut cu 2,5% în iulie 2020, faţă de aceeaşi lună din 2019, ajungând la 152,7 milioane de tone, ca urmare a efectelor produse în economie de pandemia de Covid-19, potrivit datelor anunţate de Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA).

    Producţia de oţel brut din China, cel mai mare producător, dar şi cel mai mare consumator mondial de profil, a crescut cu 9,1% în iulie, în ritm anual, la 93,4 milioane de tone. În aceeaşi lună însă, producţia de oţel a scăzut cu 29,4% în SUA, la 5,2 milioane de tone, cu 27,9% în Japonia, la 6 milioane de tone, şi cu 24,4% în Uniunea Europeană, la 9,8 milioane de tone. În UE, Germania a produs 2,4 milioane de tone de oţel, cu 24,7% mai puţin decât în iulie 2019.

    Producţia de oţel a Indiei a scăzut cu 24,6% în iulie 2020, în ritm anual, la 7,15 milioane de tone, cea a Coreei de Sud - cu 8,3%, la 5,5 milioane de tone.

    Producţia din Comunitatea Statelor Independente a însumat, conform estimărilor, 8,1 milioane de tone în iulie 2020, scăzând cu 5,8% faţă de aceeaşi lună din 2019. Ucraina a pus pe piaţă 1,8 milioane de tone de oţel, în scădere cu 1,9%.

    Producţia de profil a Turciei a atins 3,1 milioane de tone în iulie 2020, în creştere cu 7,4% faţă de aceeaşi lună din 2019.

    Vara aceasta, WSA preconiza că cererea mondială de oţel se va redresa anul viitor, când va spori cu 3,8%, la 1,717 miliarde de tone. Potrivit WSA, în 2020, scăderea cererii globale de oţel va fi de 6,4%, la 1,654 miliarde de tone, din cauza efectelor generate de pandemia de Covid-19.

    Prognoza WSA a luat în calcul faptul că, anul acesta, China se va redresa mai rapid decât restul lumii, ceea ce va duce la atenuarea declinului cererii globale de oţel din 2020.

    China a devenit importator net de oţel în iulie, pentru a doua lună consecutiv, în pofida faptului că producţia sa a sporit cu peste 9%, potrivit datelor autorităţii vamale din ţara asiatică, publicate la data de 26 august. Cifrele oficiale arată că, în iulie anul acesta, China a importat 5,06 milioane de tone de oţel, depăşind exporturile de profil, care au totalizat 4,18 milioane de tone. Aceste importuri au fost, în principal, comenzi plasate în luna mai, când a început să se redreseze puternic cererea de oţel din China. La acel moment, multe ţări încă aveau activitatea economică blocată, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional