Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

DEPĂŞESC RITMUL CONSTRUCŢIILOR DIN EUROPABoom hotelier în Emirate şi Arabia Saudită

Internaţional /

Boom hotelier în Emirate şi Arabia Saudită
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Un raport Top Hotel Projects arată că în Orientul Mijlociu vor fi construite 238.963 de noi camere de hotel în cinci ani, iar în Europa, 214.743

    Expansiunea turistică a Orientului Mijlociu nu dă vreun semn de încetinire, cifrele arătând că regiunea a depăşit Europa în privinţa numărului de noi camere de hotel în curs de construire.

    Potrivit unui raport al companiei Top Hotel Projects, preluat de ArabianBusiness.com, Orientul Mijlociu va adăuga 238.963 de camere noi de hotel la oferta actuală, majoritatea urmând se fie inaugurate în următorii cinci ani.

    Un număr de 214.743 de camere sunt programate să fie inaugurate în Europa, ceea ce pune Orientul Mijlociu înaintea continentului nostru, în ciuda faptului că Europa are, per ansamblu, mai multe clădiri noi în construcţie.

    Ray Tinston, director de portofoliu la evenimentele The Hotel Show Dubai, care vor avea loc în septembrie, declară: "Acest nou studiu dezvăluie măsura în care raportul cameră/proiect în cazul construcţiilor din industria de ospitalitate din Orientul Mijlociu este considerabil mai mare decât media. În regiunea menţionată, ospitalitatea este sinonimă cu luxul, opulenţa, respectiv depăşirea limitelor în raportat la magnitudine şi grandoare. În condiţiile în care dezvoltările unităţilor de cinci stele şi mega resorturile continuă să domine construcţiile, nu este surprinzător faptul că această regiune dispune de un număr extraordinar de camere în dezvoltare, chiar mai ridicate decât în regiuni cu mult mai multe proiecte hoteliere indivi­duale".

    Potrivit raportului, Emiratele Arabe Unite au în construcţie 222 de proiecte şi 126.576 camere, iar Arabia Saudită - 143 de proiecte şi 55.810 camere. Acestea sunt ţările cele mai active pentru dezvoltarea ospitalităţii în Orientul Mijlociu.

    Ray Tinston a adăugat că Orientul Mijlociu are mai multe camere de hotel în construcţie decât America de Sud şi Africa, la un loc.

    "Dubaiul continuă să conducă industria ospitalităţii globale, în termeni de inovare", a mai spus Tinston, menţionând: "Cel mai înalt hotel din lume tocmai a fost deschis aici, unde va fi inaugurat primul hotel din lume cu propria sa pădure tropicală. Este o piaţă foarte interesantă".

    Raportul mai scrie că Arabia Saudită se află în mijlocul unei schimbări la scară largă, în conformitate cu programul guvernamental Saudi Vision 2030 - cu accent pe îmbunătăţirea poziţiei ţării ca destinaţie turistică.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional