Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

DODGE DATA & ANALYTICS:Cererea mondială de clădiri durabile se va dubla în doi ani

Materiale /

Cererea mondială de clădiri durabile se va dubla în doi ani
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cererea globală de clădiri durabile (verzi) se va dubla până în anul 2018, potrivit unui studiu Dodge Data & Analytics, care arată că avansul se va baza pe evoluţiile pieţelor de profil din Mexic, Brazilia, Arabia Saudită, China şi India.

    Studiul, denumit Trendurile mondiale în construcţiile verzi în 2016, arată că a crescut de peste două ori proporţia companiilor care aşteaptă ca peste 60% din proiectele lor de construcţii să fie certificate drept verzi până în 2018: de la 17% în prezent, la 33% în 2018.

    "Creşterea anticipată este generată, în principal, de ţările care încă au pieţe verzi în curs de dezvoltare", spun autorii studiului, adăugând: "Pieţele mature din SUA, Europa şi Australia au niveluri moderate de creştere în domeniu. Creşteri mari au fost estimate în Asia, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Africa Sub-Sahariană şi America de Sud".

    Analiza mai notează că sectorul global al clădirilor verzi se va dubla o dată la trei ani.

    Potrivit Dodge Data & Analytics, pe segmentul clădirilor comerciale, aproximativ 60% dintre respondenţii din Columbia, India şi Mexic aşteaptă să realizeze proiecte verzi în următorii trei ani. La nivel de clădiri instituţionale, peste 40% dintre respondenţii din Arabia Saudită, Singapore şi SUA spun că vor realiza construcţii verzi în următorii trei ani.

    În privinţa clădirilor existente, în şase ţări cuprinse în analiză - Brazilia, Mexic, Singapore, Africa de Sud, Marea Britanie şi SUA -, peste 40% dintre cei chestionaţi au declarat că aşteaptă să adauge acestora componente durabile.

    Conform Dodge Data & Analytics, Brazilia aşteaptă creşterea de şase ori a procentului companiilor care estimează că vor primi certificarea "durabilă" pentru majoritatea proiectelor lor; în China, creşterea este estimată la de cinci ori, iar în Arabia Saudită - de patru ori (de la 8%, la 32%).

    Studiul mai precizează că cererea clientului este unul dintre factorii care vor sta la baza creşterii viitoare a sectorului construcţiilor verzi. Urmează reglementările de mediu, iar evoluţii importante în acest sens au fost înregistrate în India, Singapore şi Marea Britanie.

    Obstacolele în realizarea de clădiri verzi variază de la o ţară la alta şi sunt, conform studiului: costurile mari din America, respectiv lipsa de sensibilizare a publicului şi de susţinere politică în Brazilia, Columbia, India şi Polonia.

    Studiul subliniază că, la nivel mondial, cel mai mare beneficiu raportat în privinţa clădirilor verzi este reducerea costurilor operaţionale.

    Deţinătorii de construcţii susţin că, în medie, a crescut cu 7% valoarea locuinţelor lor verzi, comparativ cu cele tradiţionale.

    Dodge Data & Analytics: Reducerea consumului de energie continuă să fie principalul motiv de mediu pentru realizarea de clădri verzi (66% din intervievaţi), urmat de protejarea resurselor naturale (37%) şi reducerea consumului de apă (31%).

    -------------

    Sectorul "verde" cu cele mai mari creşteri este cel al construcţiilor comerciale, aproape jumătate (46%) din respondenţii la studiul Dodge Data & Analytics anticipând că vor realiza un proiect "verde" în următorii trei ani.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional