Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

FAŢĂ DE ANUL PRECEDENT, RE/MAX a intermediat tranzacţii în valoare de 100 milioane de euro în 2016

Alexandra Cismaru Companii /

Răzvan Cuc

Răzvan Cuc

Cea mai mare tranzacţie intermediată a fost de aproape 2,5 milioane de euro, pentru un teren din Cluj-Napoca

Cifra de afaceri a companiei obţinută din comisioanele din tranzacţiile imobiliare a ajuns la 1,5 milioane de euro

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate, a intermediat anul trecut peste 1.000 de tranzacţii imobiliare, în valoare de 100 milioane de euro per total, în creştere cu circa 130%, comparativ cu anul precedent, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit datelor centralizate de companie, valoarea comisioanelor totale încasate de aceasta din intermedierile imobiliare s-a situat la aproximativ 1,5 milioane de euro în 2016, cu 50% mai mult comparativ cu anul precedent.

Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România a declarat: "2016 a fost un an productiv pentru companie. Numărul tranzacţiilor intermediate de birourile reţelei RE/MAX România din 11 oraşe s-a triplat comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.000 de vânzări, respectiv închirieri".

Compania transmite: "Topul oraşelor cu cele mai multe intermedieri în 2016 rămâne similar cu cel înregistrat anul anterior, lucru datorat atât potenţialului regăsit pe pieţele respective, cât şi tradiţiei în domeniul imobiliar. Astfel că, birourile din Cluj-Napoca au intermediat cele mai multe tranzacţii imobiliare, urmate în clasament de cele din Bucureşti şi Braşov".

Răzvan Cuc a adăugat: "În ceea ce priveşte tipul de proprietăţi tranzacţionate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidenţial a fost de 79%. Restul de 21% au reprezentat proprietăţile office, comerciale şi terenuri".

Cluj-Napoca şi Bucureşti au generat cele mai mari tranzacţii intermediate

RE/MAX România a raportat în 2016 o serie de intermedieri importante, una dintre acestea depăşind pragul de 2 milioane de euro.

Reprezentantul companiei explică: "Chiar dacă cele mai mari tranzacţii le-am intermediat pe segmentele de terenuri şi clădiri de birouri, au fost şi români care au plătit sume considerabile în ceea ce priveşte segmentul rezidenţial. Astfel că, pentru un apartament situat în Bucureşti un client a plătit 725.000 de euro".

Astfel că pentru un teren dedicat unui proiect de dezvoltare imobiliară din Cluj-Napoca, cu o suprafaţă de 10.000 de mp, un dezvoltator imobiliar a plătit circa 2,5 milioane de euro. De asemenea, compania a intermediat tot în zona Clujului vânzarea unei clădiri de birouri, cu o suprafaţă de peste 1.700 mp şi o valoare de aproape 1,5 milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional