Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Ferestre de mansardăLăsaţi-vă cuceriţi de farmecul mansardei !

F.A. Consilier /

Ferestre Velux

Ferestre Velux

Reinventaţi podurile pentru a revărsa asupra lor lumina

Când alegeţi tipul de acoperiş, optaţi şi pentru ferestre de mansardă, recomandă domnul Hans Wreifalt, director general al "Velux România". O casă luminoasă este o casă frumoasă. Datorită poziţionării la nivelul acoperişului, ferestrele de mansardă pot aduce multă lumină naturală, înlocuind iluminarea artificială şi reducând consumul de energie.

Totodată, domnul Wreifalt recomandă beneficiarilor să considere alegerea şi achiziţionarea unei ferestre ca pe o investiţie pe termen lung. În contextul actual "de criză", este bine ca alegerile pe care clienţii le fac să fie alegeri pentru viitor, astfel încât clienţii să fie siguri că se vor putea bucura de service sau de alte îmbunătăţiri ale produselor şi peste ani. Serviciile pe care compania producătoare le poate oferi unui beneficiar şi după cumpărarea produsului sunt la fel de importante ca şi calitatea acestuia la cumpărare.

Ferestrele "Fakro" au clasa de siguranţă minim III

"Fakro" oferă, pe piaţa românească, 13 dimensiuni standard de ferestre de mansardă. Domnul Tibor Nagy, director executiv "Kronlux", distribuitorul mărcii Fakro, ne-a precizat că aceste ferestre sunt fabricate în sistem topSafe, fiind "singurele ferestre de mansardă de pe piaţă care au clasa de siguranţă minim III, conform clasamentului din normele EN 13049".

Produsele deţin agrementele şi avizele tehnice ale celor mai prestigioase instituţii europene. Înalta calitate şi siguranţă a ferestrelor de mansardă FAKRO FTP-V şi FTL-V le-au transformat în singurele ferestre de mansardă de pe piaţă certificate TÜV, mai spune domnul Tibor Nagy.

"Velux" înseamnă ventilaţie şi lumină naturală

Domnul Hans Wreifalt, director general al "Velux România", subliniază printre avantajele produselor sale: deschiderea originală a ferestrelor, din partea superioară, clapeta originală de ventilare integrată, precum şi articularea mediană care face posibilă ventilarea, chiar şi cu fereastra închisă, dar şi optimizează priveliştea de la mansardă.

"Mai mult decât atât, inovaţia a ajuns atât de departe încât putem oferi clienţilor noştri ferestre de mansardă inteligente, care folosesc tehnnologia io-homecontrol bazată pe frecvenţe radio", subliniază domnul Wreifalt. Ferestrele Integra acţionate prin telecomandă cu ecran în limba română, sunt dotate cu senzor de ploaie, permit crearea de programe personalizate pentru o aerisire programabilă şi pentru obţinerea unui confort total.

Preţuri de la 159 la 248 euro pentru ferestrele Fakro

Având un centru propriu de cercetare şi dezvoltare, Fakro oferă multe soluţii patentate în fiecare an. Toate aceste modificări ale parametrilor ferestrelor nu s-au reflectat în majorări semnificative ale preţurilor, domnul Tibor Nagy, director executiv "Kronlux", distribuitorul mărcii Fakro spune că a păstrat întotdea-una cel mai echitabil raport calitate-preţ. Preţurile ferestrelor Fakro standard încep de la 159 euro (fără TVA) şi ajung până la 248 euro (fără TVA) în funcţie de dimensiunea ferestrei iar pentru ramele de etanşare preţurile sunt cuprinse între 38 şi 74 euro (fără TVA), în funcţie de dimensiuni şi tipul de învelitoare.

Grupul Velux investeşte foarte mult în cercetare, chiar şi în această perioadă de criză, astfel încât produsele pe care le oferă să fie şi mai performante şi să aibă design atractiv. Astfel, la un preţ corect, clienţii pot beneficia de îmbunătăţiri şi inovări continue ale produselor, apreciază domnul Wreifalt.

"Fakro" va lansa panouri solare în combinaţie cu ferestre de mansardă

Anul acesta Fakro va lansa în România cele două tipuri de panouri solare: SKW ce pot fi combinate între ele sau cu ferestrele Fakro, în orice configuraţie, utilizând ramele de etanşare pentru ferestre şi panourile solare SKC care pot fi combinate doar între ele, numai pe orizontală, la distanţa de 3 mm, utilizând rame speciale, ne-a spus domnul Tibor Nagy, director executiv "Kronlux", distribuitorul mărcii Fakro.

O alta noutate a acestui an este rama de etanşare universală EHV-AT Thermo cu izolaţie termică suplimentară - este soluţia perfectă, care garantează legătură strânsă şi "caldă" a ferestrei cu suprafaţa acoperişului.

Am introdus de curând ferestrele Superînalte şi Superînalte Duet, ferestre cu un design unic, obţinut prin alungirea (până la 200 cm) a ferestrelor de dimensiuni standard, având ca efect mărirea suprafeţei vitrate, mai spune domnul Tibor Nagy.

Roto a lansat fereastra de mansardă cu termoizolaţia standard premontată

Din punct de vedere optic, linia fluidă fără şuruburi vizibile şi lăcuirea antracit-metalic subliniază caracterul premium al ferestrelor de mansardă Roto, apreciază Mihai Lupu, director naţional de vânzări.

Respectând legătura tradiţională cu partenerii săi - produsele Roto se distribuie excusiv prin distribuitori autorizaţi şi nu prin magazinele "Do it Yourself"- simplitatea montajului rămâne în continuare de neegalat. Sistemul de prindere, folia antivapori şi binecunoscuta termoizolaţie sunt în continuare premontate din fabricaţie, atât pentru modelele fabricate din lemn, cât şi pentru modelele din PVC, scurtând astfel timpul de montaj cu circa 30 % faţă de timpul de montaj al altor ferestre de mansardă.

Concurs internaţional Velux Awards destinat studenţilor arhitecţi

Anul acesta, ca în fiecare an, Velux va lărgi şi mai mult gama de produse, acestea venind în completarea celor pe care deja le comercializează.

Domnul Hans Wreifalt, director general al "Velux România", ne-a declarat: "Concomitent, pe plan internaţional, activitatea noastră este foarte intensă. Noutăţie Velux pentru anul 2010 cuprind: concursul internaţional Velux Awards destinat studenţilor de la facultăţile de arhitectură din România şi din toată lumea; experimentul Model Home 2020 ce constituie viziunea Velux pentru un viitor sustenabil şi are ca obiectiv construirea a şase case demonstrative, eficiente din punctul de vedere al consumului energetic, în cinci ţări europene."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional