Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Furnir flexibil pentru suprafeţe curbe

F.A. Materiale /

Furnir flexibil pentru suprafeţe curbe

Furnirele flexibile sunt prezente pe piaţă sub formă de lemn european (nuc, cireş, paltin, frasin) sau exotic (palisandru, ebony, wenge, zebrano). În plus, oferă posibilitatea personalizării interioarelor, folosind lemnul în aplicaţii până acum imposibile datorită rigidităţii sale care provoca rupturi sau fisuri la aplicare. Furnirul flexibil poate fi folosit pe suprafeţe curbe, concave sau convexe.

Furnirele sunt prezente pe piaţa materialelor de finisaje în foi de 2500 mm x 1220 mm sau în dimensiunile solicitate, cu grosimea de 0,5 mm, finisate.

Există mai multe tipuri de furnir pentru arhitectură şi desing.

Furnirul FL - este un furnir flexibil aplicat pe un suport transparent drept sau cu un anumit grad de curbură, creat în funcţie de destinaţia pe care o are: mobilier transparent iluminat, corpuri de iluminat, panouri, pereţi transparenţi în spatele cărora se pune o sursă de lumină, tavane transparente. Dimensiunile sunt de 2440 mm x 1220 mm, cu grosimi variabile între 0,6 mm şi 1,2 mm.

Furnirul FP - este un tapet realizat din furnir flexibil în esenţe de lemn natural exotic sau european, aplicat pe suport textil. Se prezintă în foi de la 2850 mm x 590 mm la 3200 mm x 590 mm, finisat, gata pentru aplicare imediată pe orice suport de gips carton, lemn sau zidărie: pereţi, coloane, arcade;

Furnirul KL - este un furnir flexibil din diverse esenţe de lemn natural exotic sau european, aplicat pe un suport special flexibil ajungând la o grosime totală de 0,45 mm - 0,60 mm. Se prezintă în foi cu lungimea de 2550 mm şi lăţimea de 1220 mm, finisat, gata pentru aplicare imediată. Se foloseşte pentru mobilier, uşi, panouri, tavane, restaurări;

Furnirul BILEGNO - este tot un furnir flexibil KL, dar pe verso are aplicat un suport din furnir flexibil de ceiba sau din aceeaşi esenţă cu faţa, astfel încât poate fi folosit şi acolo unde este nevoie de lemn pe ambele feţe, cum ar fi: paravanele, scaunele, cabinele de probă, garderobe şi pentru a evita ieşirea în relief a urmelor de adeziv în aplicaţiile de maximă fineţe cum ar fi restaurări de mobilier, uşi, tavane. Grosimea pentru acesta este de 0,9 mm - 1,5 mm iar dimensiunile foii sunt de 2550 mm x 1220 mm.

Furnirul flexibil KL şi cel BILEGNO sunt recomandate şi pentru acoperirea panourilor din MDF sau PAL, mai ales că se poate aplica şi la rece cu adeziv vinilic.

Preţuri de comercializare

Preţurile practicate de societatea "Décor Casa De Luca" SA din Bucureşti pentru furnirul KL sunt de 34,90 euro/mp pentru esenţa paltin european, 58,80 euro/mp pentru esenţa Wenge. Pentru furnirul FP din esenţă de castan preţul este de 51 euro/mp, iar furnirul Bilegno din esenţă de cireş american costă 48,45 euro/mp.

Compania "Decor Casa De Luca" din Bucureşti este reprezentantă exclusivă în ţara noastră a companiei Albeflex din Italia ce produce furnire speciale flexibile pentru arhitectură şi design interior.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional