Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

GALAŢICinci mari complexuri rezidenţiale, plus alte ansambluri ridicate la ieşirea din oraş

F.A. Locuinţe /

Casă construită de "Mailoo Construct" în ansamblul "26 Residence"

Casă construită de "Mailoo Construct" în ansamblul "26 Residence"

S-a schimbat regimul d eînălţime a clădirilor din municipiu

Febra construcţiilor rezidenţiale care a cuprins marile oraşe a ajuns şi la Galaţi aducând, pe lângă sutele de locuinţe, şi s-a schimbat regimul de înălţime a clădirilor din municipiu. Spre deosebire de anii trecuţi, când singurul mare investitor din oraş era compania gălăţeană "Vega 93", în acest an, ansambluri de locuinţe noi au apărut peste tot în oraş, acolo unde investitorii au găsit terenul de care aveau nevoie pentru ridicarea clădirilor. Este vorba de cel puţin cinci mari complexuri rezidenţiale, cărora li se adaugă şi alte ansambluri ridicate la ieşirea din oraş, plus alte construcţii mai mici

"Vega 93" a fost pionier pe acest segment de piaţă, prin finalizarea construcţiei de blocuri noi atât pe Faleza Superioară a Dunării, spărgând gheaţa pentru construcţiile din zona respectivă, cât şi la Inelul de Rocadă. Aici, pe lângă locuinţe, compania a amenajat şi spaţii comerciale.

"Piaţa construcţiilor de locuinţe din Galaţi este într-o continuă dezvoltare, ceea ce înseamnă o concurenţă ridicată şi, deci, calitate sporită pentru cumpărători. Deocamdată nu putem spune că sunt multe construcţii care să se ridice la standardele unor adevărate cartiere rezidenţiale, dar, pe viitor, suntem siguri că vom putea vorbi şi la Galaţi de noi zone rezidenţiale", consideră Ovidiu Angheloiu, reprezentantul companiei "Mailoo Construct", care a investit în ansamblul de case "26 Residence".

Aceeaşi opinie o au şi reprezentanţii companiei care construiesc ansamblul "Terra Residence". Reprezentanţii companiei "Beyler", care a adus pe piaţa imobiliară din Galaţi blocurile cu 14 etaje, urmând ca anul viitor să demareze construcţia şi primelor imobile cu 17 etaje, ne-au declarat că, într-adevăr, imobilele care se construiesc acum în oraş pot fi clasificate ca locuinţe moderne dar nu pot fi clasate şi ca zone rezidenţiale. În opinia oficialilor "Beyler", o zonă rezidenţială presupune amenajarea unui spaţiu securizat, cu intrare separată, unde locatarul să dispună de tot confortul la cele mai înalte standarde de siguranţă. Mariana Sava, reprezentantul "Beyler", este de părere că un ansamblu presupune şi asigurarea unor servicii şi dotări necesare locuirii.

Vânzarea de apartamente noi nu suferă, momentan, din cauza restricţionării creditării

La apartamentele noi din Galaţi, preţul de vânzare de la finele lunii septembrie era de 800 - 1.200 de euro/mp, iar la cele vechi preţurile ajungeau şi la 1.500 de euro/mp. Chiar dacă preţul pe metrul pătrat construit al apartamentelor noi este egal sau chiar mai mic decât cel al apartamentelor vechi din Galaţi, noile locuinţe au suprafaţele mult mai mari, ceea ce face ca preţul lor final să fie des-tul de ridicat pentru gălăţenii care au nevoie de o locuinţă. Dealtfel, majoritatea locuinţelor s-au tranzacţionat prin credite ipotecare.

Cu toate acestea, investitorii nu se tem că noile norme de creditare impuse de BNR le-ar putea reduce din numărul clienţilor. Cristina Enache, reprezentantul "Terra Residence Galaţi", ne-a spus: "Până în septembrie, vânzarea apartamentelor se încadrează în graficul preconizat, clienţii noştri cumpărând atât cu banii cash, cât şi prin credite bancare. Noul regulament BNR va obliga băncile să găsească noi soluţii astfel încât accesul la credite să poată fi asigurat la un anumit nivel. Noi nu ne facem probleme deoarece fluxul de clienţi cu potenţial financiar ridicat ne asigură un ritm bun al vânzărilor".

La rândul său, Ovidiu Angheloiu se declară mulţumit de ritmul vânzărilor: "Cele mai multe case au fost achiziţionate prin credite ipotecare, semn că şi cumpărătorii nu dispun de lichidităţi foarte mari sau preferă să nu ţină banii blocaţi. Noul regulament al BNR va pune o mică piedică în vânzarea de locuinţe, dar nu credem că va afecta într-o proporţie foarte mare ritmul contractărilor". Aceeaşi opinie o au şi reprezentanţii companiei "Beyler", care ne-au spus că majoritatea clienţilor care le-au cumpărat circa jumătate din totalul apartamentelor au preferat să achite, cu banii cash, întreaga sumă necesară sau cel puţin 70% din valoarea locuinţei.

26 de case noi în nordul Galaţiului

La doar cinci minute de municipiul Galaţi, cu deschidere la DN 26, în zona de nord a oraşului, unde s-au ridicat cele mai multe case în ultimii ani, peste 50 fiind construite de compania "Vega 93", este în curs de execuţie şi ansamblul "Nord 26 Residence". Este vorba despre 26 de vile cu regim de înălţime parter, etaj şi pod, disponibile în trei variante, cu preţuri ce încep de la 158.000 de euro. Noutatea ansamblului constă, în primul rând, în tipul de construcţie a caselor, care au structură monolit, cu pereţi 100% din beton armat şi turnat într-un cofrag de polistiren cu densitate ridicată, care asigură, pe lângă o rezis-tenţă foarte bună construcţiei, şi o izolaţie termică de excepţie. Investitor este compania "Mailoo Construct", care îşi propune să promoveze conceptul de case pasive.

144 de apartamente în vile în "Terra Residential Galaţi"

Ansamblul de locuinţe construit de "Terra Residenţial" în Galaţi este situat tot în nordul municipiului, la 1,5 km de centrul oraşului. Cartierul va avea acces direct din DN26 şi va include 16 imobile pe parter şi două etaje, cu câte nouă apartamente fiecare. În total, "Terra Residence Galaţi" va oferi 144 apartamente cu suprafeţe cuprinse între 45 mp şi 95 mp. Complexul include un centru comercial şi 166 locuri de parcare. Ansamblul va fi dat în folosinţă în august -septembrie 2009. Preţul de vânzare al apartamentelor este de 1.200 de euro/mp cu TVA inclus, ne-a spus Cristina Enache, reprezentantul companiei.

Primele apartamente construite de "Silvano", finalizate până la sfârşitul anului

Începută în septembrie 2007, construcţia primelor apartamente din ansamblul "Privilege" va fi finalizată în decembrie 2008, urmând ca până la finele anului viitor să fie recepţionate şi ultimele două tronsoane. "Privilege" oferă apartamente de una până la patru camere şi trei apartamente penthouse. Cele trei blocuri totalizează 168 de locuinţe. Preţul mediu pe metru pătrat construit este de 900 euro fără TVA, iar preţurile apartamentelor sunt cuprinse între 50.000 şi 200.000 euro.

Primele blocuri cu 14 etaje din Galaţi vor fi recepţionate în 2009

Compania "Beyler" a ridicat în acest an primele blocuri înalte din Galaţi, şi anume imobile de locuinţe cu 14 etaje din Galaţi. Complexul "Bey City" este situat în apropierea Complexului Studenţesc din oraş, unde cele patru imobile cu termene de finalizare în mai 2009, oferă gălăţenilor 384 apartamente. Din acestea, 132 sunt cu două camere şi 252 au trei camere. Preţul apartamentelor variază în funcţie de etaj şi suprafaţă, dar şi modalitatea de plată. Astfel, cel mai mic preţ este de aproximativ 60.000 de euro pentru un apartament cu două camere de 66 mp, situat la demisolul blocului. Însă, acelaşi apartament poate fi cumpărat şi cu 68.797 euro dacă se va achita în rate. Cel mai scump apartament ajunge până la 147.908 euro şi are o suprafaţă de 103 mp.

"Master Residential" face primele locuinţe pasive din Galaţi

"Master Residential" a demarat, în acest an, construcţia primului din cele şase tronsoane de bloc dintr-un ansamblu de locuinţe pasive (care au un consum energetic foarte mic, printr-o izolaţie termică foarte bună). Situat la 10 km de oraş, blocurile vor avea cinci etaje, ultimul nivel fiind ocupat de câte un pent-house a cărui suprafaţă utilă va fi de aproximativ 284 mp. Celelalte etaje vor avea fie apartamente cu două camere şi garsoniere, fie apartamente cu trei camere. Cornelia Andrişoi, managerul proiectului "Master Residential", ne-a spus că preţurile apartamentelor pornesc de la 68.733 de euro, suma cu care se vinde o garsonieră nefinisată. Locuinţa poate ajunge la 91.644 de euro cu tot cu finisaje. În cazul apartamentelor cu două camere preţurile sunt cuprinse între 111.690 şi 154.452 de euro. Locuinţele cu trei camere se vând cu până la 200.208 euro, iar un penthouse ajunge la 395.052 euro cu tot cu finisaje.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional