Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Grupul Arcon cesionează fabricile din Sfântu-Gheorghe şi Bucureşti companiei Hirsch Porozell

Gabriel Tănase Companii /

Grupul Arcon cesionează fabricile din Sfântu-Gheorghe şi Bucureşti companiei Hirsch Porozell

Grupul Arcon, companie de pe piaţa producţiei de hidro şi termoizolaţii din ţara noastră, anunţă cesionarea fabricilor sale de polistiren din Sfântu-Gheorghe şi Bucureşti companiei Hirsch Porozell SRL, membră a grupului austriac HIRSCH Servo AG.

Potrivit unui comunicat al grupului, trimis redacţiei, tranzacţia este supusă aprobării Consiliul Concurenţei.

"Pentru orice companie care doreşte să fie performantă pe piaţa românească de polistiren, în contextul actual al pieţei, o acoperire teritorială cât mai bună este vitală. A fost dificil pentru noi să avem o strategie naţională de vânzări, cu preţuri competitive, indiferent de distanţa faţă de clienţii noştri, cu doar două fabrici. Sunt convins că prin această achiziţie Hirsch Porozell, care deţine facilităţi de producţie în Cluj şi de curând în Timişoara, va avea o acoperire naţională şi va putea să-şi consolideze poziţia pe piaţă", a declarat Ioan Ţiţeiu, director general al Grupului Arcon.

Compania intenţionează să îşi concentreze eforturile pe core business, respectiv producţia de membrane bituminoase cu elasto-plastomeri.

"În viitor dorim să ne consolidăm poziţia pe piaţa hidroizolaţiilor, atât la nivel naţional cât şi regional, să acordăm un plus de atenţie facilităţilor de producţie de vopsele şi tencuieli decorative, dar şi să acţionăm în domeniul investiţiilor imobiliare", a precizat Ioan Ţiţeiu.

Arcon a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 28 de milioane de euro, înregistrând un profit brut de circa 2 milioane de euro. Pe lângă activitatea de pe piaţa autohtonă, este prezentă cu brandul de membrane Arco pe pieţe externe precum Grecia, Bulgaria, spaţiul ex-Iugoslav, Malta, Cipru, Ungaria etc.

Arcon a fost înfiinţată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc.

ARCON furnizează membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolaţii, deţinând totodată şi o facilitate de producţie de tencuieli decorative şi vopsele.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional