Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

HidroizolaţiiEtanşarea definitivă a crăpăturilor de până la 2 mm

F.A. Materiale /

Asigură o hidroizolaţie îndelungată şi durabilitate betonului

Compania "Express Integrator" SRL promovează două categorii de hidroizolanţi "Radcom Formula" şi "Radmyx". "Radcon Formula" este o soluţie de silicat, modificată biochimic, care are rolul de a asigura o hidroizolaţie îndelungată şi durabilitate betonului. Aceasta penetrează betonul şi reacţionează cu calciul din beton şi apă. Obiectivul este formarea unui gel de hidrat de silicat de calciu insolubil în apă, pentru umplerea fisurilor, porilor şi capilarităţilor. Gelul realizează un obstacol în stratul de suprafaţă, împotriva penetrării apei şi a altor impurităţi cum ar fi ionii de clor. Hidroizolantul etanşează fisurile de până la 2 mm, ne-a declarat Mihai Asteni, directorul companiei "Express Integrator". Totodată, rămâne activ în masa de beton şi reacţionează cu apa, pentru asigurarea proprietăţilor de impermeabilitate şi combaterea microfisurilor ce pot apărea ulterior.

"Radcon Formula" a fost dezvoltat progresiv încă din 1975 şi este vândut în peste 60 de ţări. Conceptul care stă la baza inventării produsului este interacţionarea cu betonul, deoarece "Radcon Formula" are proprietăţi de etanşare. Prin această interacţiune hidroizolantul face ca betonul să devină impermeabil, atât în masa lui, cât şi în crăpături. Produsul trebuie aplicat direct pe beton, ne-a mai declarat directorul "Express Integrator". Caracteristicile produsului hidroizolant sunt etanşarea definitivă a crăpăturilor de până la 2 mm şi re-etanşarea viitoarelor mici crăpături. În acelaşi timp reduce coeficientul de difuzie a clorului cu 89% la 3,5 (10-12 mp/s). Permeabilitatea apei este redusă cu 70% / la 5,0 (x 10-12 m/s) la 10Kg/cmp. Creşte duritatea suprafeţei de la 6 la 8 pe scala Moh. Reduce exfolierea în medii cu îngheţ/dezgheţ cu 89% la 50 cicluri. Permite 84,1% permeabilizare la evaporarea umezelii. Este potrivit pentru aplicaţiile de păstrare a apei (presiune hidrostatică pozitivă) şi testat la 400 metri adâncime (coloană de apă). Produsul nu este toxic, este compatibil cu apa potabilă.

Pentru ca tratamentul să fie efectuat corect trebuie ca suprafaţa să fie fără defecte mecanice şi foarte curată, cu porozităţile deschise, neacoperite de vopseluri, uleiuri sau alte resturi mecanice sau chimice. De aceea suprafaţa trebuie reparată şi sablată. Aceasta impune o prealabilă expertizare a suprafeţei. De asemenea, efectuează şi tratamente de hidroizolare pentru suprafeţe mai mici de 300 mp dar durata de aşteptare va fi mai mare până când produsele vor fi în stoc. Preţul produsului "Radcom Formula" este de 50 de euro per litru, plus TVA. Poate să coste între şapte şi zece euro/mp, în funcţie de mărimea suprafeţelor. Un litru de soluţie ajunge pentru suprafeţe de la patru la zece mp. Garanţia, pentru tratarea cu "Radcon Formula", este de 15 ani.

Un alt produs hidroizolant este "Radmyx" care are zece ani garanţie. Acest produs este disponibil la un preţ de 40 de euro/kg, plus TVA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional