Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Immofinanz a achiziţionat 26% din acţiunile CA Immo

Andrei Stan Companii /

Immofinanz a achiziţionat 26% din acţiunile CA Immo

Compania austriacă de dezvoltare imobiliară Immofinanz a finalizat achiziţia a peste 25.690.163 de acţiuni, reprezentând o participaţie de aproximativ 26%, ale CA Immo de la Terim Limited (Cipru) şi a patru acţiuni nominative CA Immo de la O1 Group Limited (Cipru).

Potrivit unui comunicat al companiei Immofinanz, trimis redacţiei, preţul de cumpărare al pachetului a fost de aproximativ 604 milioane euro.

"Am îndeplinit toate condiţiile premergătoare în cel mai scurt timp posibil şi am obţinut aprobările necesare de la autorităţile din domeniul concurenţei din şase ţări. Această achiziţie creează baza pentru fuziunea celor două companii într-unul dintre cele mai importante grupuri imobiliare din Europa. Portofoliile acestora se completează reciproc foarte bine şi ne aşteptăm la sinergii substanţiale şi la o creştere a atractivităţii noului grup pe piaţa de capital (...)", a declarat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz.

IMMOFINANZ este o companie imobiliară comercială care îşi concentrează activitatea pe segmentele de retail şi birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a IMMOFINANZ include managementul şi dezvoltarea de proprietăţi. Compania deţine un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,5 miliarde de euro, ce cuprinde peste 380 de proprietăţi. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena şi din Varşovia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional