Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN RITM ANUALProducţia mondială de oţel a crescut cu 10% în primul trimestru

Materiale /

Producţia mondială de oţel a crescut cu 10% în primul trimestru
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cantitatea de oţel furnizată pieţei de UE s-a majorat cu 3,1% în perioada ianuarie-martie 2021, cea provenită din America de Nord a scăzut cu 5,2%

    China rămâne cel mai mare furnizor global de profil

    Producţia de oţel din cele 64 de ţări care raportează la Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA) şi care pun pe piaţă 85% din totalul mondial, a atins 486,9 milioane de tone în intervalul ianuarie - martie 2021, în creştere cu 10% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, conform datelor publicate în aprilie de WSA, evoluţie care arată că multe ţări se redresează după impactul negativ al pandemiei de Covid-19 asupra producţiei de profil.

    În martie 2021, producţia globală de oţel a fost de 169,2 milioane de tone, în creştere cu 15,2% comparativ cu aceeaşi lună din 2020.

    Conform WSA, Asia şi Oceania au produs 356,9 milioane de tone de oţel brut în primul trimestru al anului curent, în creştere cu 13,2% faţă de trimestrul întâi al anului anterior. În intervalul amintit, China a produs 271 de milioane de tone de oţel brut, cu 15,6% mai mult comparativ cu trimestrul întâi din 2020, India - 29,6 milioane de tone (+10,4%), iar Japonia - 23,7 milioane de tone (-1,7%). Coreea de Sud a avut o producţie de 17,6 milioane de tone, în creştere anuală cu 3,8%.

    Uniunea Europeană a produs 37,8 milioane de tone de oţel în perioada menţionată, mai mult cu 3,1% comparativ cu anul anterior, iar restul Europei a dat pieţei de profil 12,6 milioane de tone, mai mult cu 8,3% faţă de anul precedent.

    În UE, Germania a produs, conform WSA, 10 milioane de tone de oţel brut în primele trei luni din 2021, cantitate cu 1,7% mai mare faţă de anul precedent. Producţia de oţel din Turcia a fost de 9,8 milioane de tone, în creştere cu 9,5% faţă de trimestrul întâi din 2020.

    În ianuarie-martie 2021, SUA au produs 20,4 milioane de tone de oţel, în scădere cu 6,3%, iar America de Nord a furnizat pieţei 28,1 milioane de tone, mai puţin cu 5,2%, în ritm anual.

    În Comunitatea Statelor Independente, producţia a fost de 26,2 milioane de tone, mai mare cu 3,1%. Rusia a dat pieţei o cantitate de 18,9 milioane de tone de oţel, în avans cu 4,4%.

    America de Sud a produs 10,9 milioane de tone de oţel brut în intervalul menţionat, cu 7,1% mai mult decât în anul anterior. Producţia de profil din Brazilia a fost de 8,7 milioane de tone, în creştere cu 6,2%.

    În Orientul Mijlociu, producţia de oţel a însumat 10,5 milioane de tone, în creştere cu 3,2%, iar Iranul a avut o producţie de 7,5 milioane de tone, mai mare cu 10,7% comparativ cu anul anterior.

    Africa a produs 3,9 milioane de tone de oţel, cantitate mai mare cu 3,4% faţă de primul trimestru din 2020.

    Potrivit datelor Asociaţiei Mondiale a Oţelului, cei mai mari producători mondiali de oţel sunt, în ordine: China, India, Japonia, SUA, Rusia, Coreea de Sud, Germania, Turcia, Brazilia şi Iran.

    WSA: Cererea mondială de oţel va creşte cu 5,8% în acest an

    Cererea mondială de oţel va spori cu 5,8% în 2021, pe măsură ce economiile lumii îşi vor reveni după pandemie, însă ritmul de creştere se va diminua anul viitor, odată ce impactul stimulentelor acordate de guverne se va reduce, estimează Asociaţia Mondială a Oţelului.

    WSA şi-a îmbunătăţit recent estimările pentru 2021, comparativ cu prognozele publicate în luna octombrie a anului trecut, când preconiza un avans al cererii de 4,1%, în condiţiile în care revenirea economică solidă înregistrată anul trecut de China, cel mai mare consumator mondial de oţel, este însoţită de creşteri în alte părţi ale lumii.

    "Vedem o revenire destul de robustă în majoritatea regiunilor lumii", a spus directorul general al WSA, Edwin Basson, adăugând: "Sectorul auto îşi revine, construcţiile au fost la un nivel consistent pe întreaga perioadă a pandemiei, iar construcţiile de tip bricolaj au dat un impuls suplimentar. Lumea a stat acasă, în multe cazuri au avut lichidităţi în exces şi au început să îşi construiască noi şeminee, garaje şi tot felul de lucruri, iar toate acestea s-au tradus printr-o cererea substanţială de oţel".

    WSA a subliniat că decizia de a-şi îmbunătăţi estimările pentru acest an s-a bazat pe un scenariu conform căruia cel de-al doilea şi al trei­lea val al pandemiei se vor stabiliza în al doilea trimestru.

    Pentru 2022, WSA se aşteaptă la o moderare a cererii de oţel, care ar urma să înregistreze o creştere de 2,7%, la 1,925 miliarde de tone. În viitor, principalele provocări pentru sectorul mondial al oţelului vor fi reducerea emisiilor de carbon, tranziţia spre regionalizare şi barierele comerciale, a conchis Basson.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional