Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Industria oţelului din China ar putea reveni pe profit

Materiale /

Industria oţelului din China ar putea reveni pe profit
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Industria siderurgică din China, cea mai mare din lume, ar putea reveni pe profit anul acesta, în condiţiile în care producţia mai redusă şi sporirea cererii locale alimentează preţurile de pe piaţa internă, respectiv declinul exporturilor, potrivit Asociaţiei Fierului şi Oţelului din ţara asiatică.

    Chiar dacă industria nu va realiza profit, pierderile vor scădea la aproape 10 miliarde de yuani (1,5 miliarde dolari), conform grupului care îi reprezintă pe cei mai mari producători de oţel din China. În 2015, topitoriile din ţară au avut pierderi de peste 100 de miliarde de yuani pe segmentele principale de activitate, fiind cel mai rău an din istoria sectorului.

    Anul acesta, preţul oţelului a crescut în China, după ce creditarea a explodat, iar piaţa imobiliară s-a redresat.

    Câştigurile au redresat profitabilitatea topitoriilor care, potrivit Bloomberg Intelligence, fac acum mai mulţi bani pe fiecare tonă de oţel produsă decât în oricare an de după 2009.

    Asociaţia menţionată anticipează că exporturile producătorilor de oţel din China vor scădea cu 11% anul acesta, la 100 de milioane de tone, ceea ce ar putea atenua tensiunile comerciale generate la nivel mondial de livrările de profil în exterior ale ţării asiatice. Asociaţia preconizează că preţul mediu al oţelului va creşte, în China, cu cel puţin 10% în 2016, faţă de anul anterior.

    China, furnizorul a 50% din oţelul mondial, va face progrese importante în reducerea supracapacităţii anul acesta, iar cererea internă pentru produse siderurgice ar putea să se stabilizeze sau să crească uşor, la 683 de milioane de tone, potrivit Asociaţiei. Aceasta mai aşteaptă ca importurile de minereu de fier ale Chinei (cel mai mare cumpărător mondial de profil) să scadă cu 5% în anul curent, la 900 de milioane de tone.

    Amintim că, anul trecut, producţia de oţel a Chinei a fost de 803,8 milioane de tone, în scădere cu 2,3% faţă de 2014, conform cifrelor anunţate de Asociaţia Mondială a Oţelului.

    Preţul spot al barelor de oţel a crescut, în China, cu aproape 400 de yuani/tonă în aprilie, la 2.871 yuani/tonă.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional