Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Israelul impune realizarea construcţiilor verzi la nivel naţional

Internaţional /

Israelul impune realizarea construcţiilor verzi la nivel naţional
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Israelul a decis recent să impună construcţiile ecologice (verzi) în toată ţara, pentru toate tipurile de clădiri, conform anunţului făcut luna trecută de Ministerul pentru Protecţia Mediului de la Ierusalim.

    Regulamentul obligatoriu, semnat de ministrul de Interne al Israelului, Aryeh Deri, şi ministrul Protecţiei Mediului, Gila Gamliel, va intra în vigoare în martie 2021. Conform Times of Israel, normele în materie vor fi implementate gradual.

    Construcţia ecologică economiseşte consumul de energie, reduce emisiile de gaze cu efect de seră, îmbunătăţeşte calitatea aerului, reduce deşeurile din construcţii, scade expunerea la sub­stanţe dăunătoare etc.

    Principalul standard de construcţii verzi din Israel a fost creat în 2005, respectând standardele internaţionale, dar până în prezent alinierea la acesta a fost doar voluntară. Standardul oferă o definiţie a clădirilor verzi în termeni locali şi priveşte domeniile energiei, terenurilor, apei, deşeurilor, sănătăţii, gestionării mediului, transportului, inovării, materialelor de construcţie şi sistemelor de încălzire şi răcire.

    Standardul se referă atât la clădirile noi, cât şi la cele existente, care sunt supuse renovării, şi poate fi aplicat la majoritatea tipurilor de clădiri din Israel, cum sunt cele rezidenţiale, birourile, centrele educaţionale, comerciale, de sănătate publică şi industriale.

    Potrivit Ministerului pentru Protecţia Mediului, noua reglementare va corecta şi inegalitatea socială, construcţia ecologică fiind realizată, în prezent, în principal în oraşele puternice din punct de vedere socio-economic, şi nu în cele mai puţin dezvoltate, din regiunile nordice şi de sud.

    Conform autorităţilor din Israel, reducerea consumului de energie poate să împiedice 5,9 milione de tone de CO2 să intre în atmosferă anual, până în 2030.

    În prezent, casele, hotelurile, birourile şi alte clădiri din Israel sunt res­ponsabile pentru 40% din consumul de energie al ţării.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional