Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

LICITAŢIE RECORDHotelul Ritz din Paris a vândut mobilier de lux şi obiecte de decor de 7,3 milioane euro

Internaţional /

Hotelul Ritz din Paris a vândut mobilier de lux şi obiecte de decor de 7,3 milioane euro
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Hotelul Ritz din Paris, care i-a găzduit odinioară pe Ernest Hemingway, Marcel Proust şi Coco Chanel, a scos la licitaţie şi înstrăinat în totalitate, în perioada 17 - 21 aprilie, 10.000 de piese de mobilier şi decor, potrivit casei Artcurial, organizatorul licitaţiei, care arată că vânzările au generat încasări record de 7,3 milioane de euro.

    Suma obţinută pe obiectele din hotelul aflat în Place Vendome, inaugurat în 1898 de Cesar Ritz, a fost peste cele rezultate din licitaţiile organizate de hotelurile Crillon (5,9 milioane de euro, în 2013) şi Plaza Athénée (1,4 milioane de euro, în 2013), competitorii direcţi ai hotelului Ritz.

    Totalul de 7,3 milioane de euro este de şapte ori mai mare decât estimarea globală pentru licitaţia de luna trecută. Au fost vândute 3.400 de loturi, iar 95% dintre aces­tea - peste preţul estimat.

    Un lot format dintr-un birou şi un scaun în stil Ludovix al XV-lea, care au decorat apartamentul creatoarei de modă Coco Chanel, a avut un preţ de pornire estimat la 600 - 800 de euro şi a fost adjudecat de un colecţionar european pentru 182.000 de euro. Acesta a fost cel mai scump obiect din licitaţie.

    Aproximativ jumătate din obiectele licitate au fost adjudecate online.

    Au fost scoase la vânzare piese de la mobilierul barului Hemingway, până la obiecte sanitare şi instrumente muzicale.

    Proprietatea milionarului egip­tean Mohamed al Fayed din 1979, hotelul Ritz din Paris a fost redes­chis în iunie 2016, după patru ani de lucrări.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional