Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

NEPI a achiziţionat Shopping City Sibiu pentru 100 milioane de euro

A.A. Companii /

NEPI a achiziţionat Shopping City Sibiu pentru 100 milioane de euro

NEPI a încheiat un acord pentru achiziţionarea participaţiei de 30% în Mega Mall a Real4You

Fondul a achiziţionat şi un teren în Serbia

Fondul sud-african NEPI a achiziţionat Shopping City Sibiu, România, de la Argo Group, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Valoarea tranzacţiei, care a fost încheiată pe 24 iunie 2016, a fost de 100 milioane euro, iar data efectivă a achiziţiei pentru scopuri comerciale este 31 martie 2016.

Centrul comercial are o suprafaţă închiriabilă de 79.100 mp şi a fost deschis în noiembrie 2006, cu o suprafaţă închiriabilă iniţială de 41.000mp.

Potrivit NEPI, Shopping City Sibiu este cel mai mare parc de retail din România, cu un mix variat de chiriaşi, ce domina piaţa de retail din regiune.

Centrul comercial este ancorat de hypermarketurile Carrefour şi Auchan, iar printre chiriaşi se numără branduri internaţionale.

Totodată, NEPI a anunţat că a concluzionat un acord pentru a achiziţiona participaţia de 30% în Mega Mall a grupului austriac Real4You. Grupul deţine momentan 70% din Mega Mall.

Mega Mall are o suprafaţă închiriabilă de 75.500 mp. Acesta a fost deschis în mai 2015. Finalizarea tranzacţiei aşteaptă aprobarea Consiliului Concurenţei.

De asemenea, NEPI a achiziţionat un teren de 3,3ha în Novi Sad, al doilea oraş ca mărime din Serbia, capitala regiunii Voivodina, situat pe malurile Dunării. Oraşul are o populaţie de 250.000 şi o zonă metropolitană de 340.000.

Novi Sad este situat la 70km de capitala Belgrad, şi conectat prin autostrăzi internaţionale de Belgrad, Budapesta, Skopje şi Zagreb.

Novi Sad este centrul administrativ şi economic al regiunii Voivodina, cea mai mare regiune agricolă din Serbia. Oraşul găzduieşte sediul central al uneia dintre cele mai mari companii de petrol şi gaze naturale din Serbia, Naftna Industrija Srbije, precum şi o zonă industrială în creştere, în cadrul căreia grupul Delphi Packard a închiriat o arie de producţie de 18,000 mp în decembrie 2015.

Grupul intenţionează să dezvolte un mall cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 50.000 mp.

NEPI intenţionează să deschidă centrul comercial în 2018.

NEPI a încheiat anul trecut cu un profit net de 165,825 de milioane de euro, în creştere cu 75,8% faţă de 2014, potrivit unui raport al companiei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional