Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii organizeaza, Marti, 12 Aprilie 2016, la Hotel ATHÉNÉE PALACE HILTON, Bucuresti, Str. Episcopiei nr. 1-3, sala Le Diplomate, incepand cu ora 10:00, un nou eveniment marca FPSC denumit Mecanisme pentru o piata in dezvoltare.
Conferinta FPSC - MECANISME PENTRU O PIATA IN DEZVOLTARE este un eveniment initiat in raport cu situatia economica la zi, ce va reuni peste 200 de participanţi, şi reprezintă una dintre cele mai importante intalniri ale constructorilor, furnizorilor de materiale de constructii, arhitectilor si a companiilor conexe, alaturi de autoritati si presa.
Am considerat ca fiind pertinenti pentru reprezentarea institutiilor relevante in sustinerea temei: ministri si experti din ministerele si autoritatile publice de resort, intre care: AMR, MFE, MF, MJ, MDRAP, ANAP, MCPDC, Consiliul Concurentei, experti si furnizori privati de solutii.
Se urmareste stabilirea unui dialog constructiv, prin care sa identificam impreuna mecanisme pentru o piata in dezvoltare, pregatindu-ne astfel pentru capacitarea asocierii in sector, stabilirea elementelor de concurenta si gestionarea noului sistem de achizitii publice, elemente necesare pentru a relansa investitiile in domeniul constructiilor.
Auditoriul este format in special din: proprietari si manageri ai firmelor de constructii si producatori, arhitecti si proiectanti, consultanti, reprezentanti ai asociatiilor reprezentative din sector si domenii complementare, experti.
Evenimentul se desfăşoară cu sprijinul Patronatului Societatilor din Constructii, Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta si al Uniunii Nationale a Restauratorilor de Monumente Istorice.
Agenda evenimentului
Marti, 12 aprilie
09:00 - 10:00 - inregistrarea participantilor
10:00 - 13:00 - Investitii - efecte ale investitiilor in sector. Achizitii Publice. Asocierea in constructii - elemente de concurenta. - sesiune planara
Temele centrale ale evenimentului, stabilite pana la acest moment, se vor concentra in:
- Ce modificari apar si cum va evolua structura cererii de lucrari in constructii?
- Cat de implicati vor fi antreprenorii si firmele de executie de constructii?
- Cum se prezinta segmentul de investitii, proiecte si finantare in constructii si alte aspecte practice referitoare la programele de dezvoltare?
- Care este ponderea investitiilor in constructii si ce impact are aceasta asupra sectorului?
- Ce modalitati de eficientizare a resurselor publice in noua lege a achiziţiilor putem implementa?
13:00 - 13:30 - sesiune de networking
Lectori invitati:
AMR - Robert Sorin Negoiţă, Presedinte;
MFE - Carmen Aura Răducu, Ministru;
MF - Anca Dana Dragu, Ministru;
MJ -Raluca Pruna, Ministru;
MDRAP - Vasile Dincu, Viceprim - ministru;
ANAP - Bogdan Puşcaş, Presedinte;
ANAP - Bogdan - Paul Dobrin, Director;
ANAP - Dominic Dumitru, Director;
MCDPC - Violeta Alexandru, Ministru.
Despre FPSC
FPSC este contributor activ la formularea reglementarilor legislative care definesc si influenteaza sectorul, find reprezentat atat in CDS cat si in CTS, in cadrul MDRAP si in celelalte ministere relevante pentru domeniul constructiilor.
FPSC insumeaza peste 350 de firme, acoperind toate activitatile din constructii, in special contractori, subcontractori, producatori de materiale pentru constructii, proiectanti si arhitecti, etc.
Direct sau prin intermediul patronatelor membre, FPSC deruleaza diverse programe printre care: monitorizarea si imbunatatirea cadrului legislativ, promovarea firmelor in piete internationale, pregatirea profesionala a capitalului uman.
In plan national, FPSC este membru al Uniunii Generale a Industriasilor din Romania - UGIR si implicit al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania - ACPR, iar in plan European, este membru cu reprezentare in Uniunea Europena a Constructorilor Dezvoltatori - UEPC.