Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Pericolul de incendiu in cladiri este adesea neglijat

A.D. Consilier /

Problema securitatii la incendiu a cladirilor este in continuare tratata cu superficialitate de unii administratori de cladiri. Multi incearca sa ocoleasca prevederile tehnice in domeniu, de exemplu obligatia obtinerii avizului de siguranta la incendiu in momentul modificarii unei cladiri, de exemplu prin mansardare, a precizat locotonent colonel ing. George Sorescu, din cadru Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) cu ocazia unui seminar dedicat acestui subiect, organizat de Asociatia Romana de Facility Management (ROFMA).

In ultima perioada se remarca si tendinta proprietarilor si adminsitratorilor de cladiri de a cumpara produse de protectie la incendiu mai ieftine, dar care nu confera siguranta in exploatare, de exemplu detectori de fum sau extinctoare care nu functioneaza.

Adminsitratorii cladirilor trebuie sa obtina avizele privind securitatea la incendiu, sa stabileasca dispozitii pentru protectia impotriva incendiilor, sa asigure intocmirea si actualizarea planurilor de interventie in situatie de incendiu. De asemenea, trebuie sa idenitifice si sa evalueze riscurile de incendiere. De exemplu, arhiva intr-o cladire de birouri prezinta un risc mare la incendiu datorita cantitatii importante de material combustibil.

Nu in ultimul rand, trebuie facute exercitii de evacuare la incendii. In Bucuresti, timpul mediu pentru sosirea pompierilor la incendii a fost de 15 minute in anul 2011. Prin urmare, evacuarea oamenilor dintr-o cladire ar trebui sa dureze mai putin de atat, subliniaza domnul Sorescu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional