Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Placări (exterioare şi interioare)Panouri compozite aluminiu-plastic Aluxbond

F.A. Materiale /

Panouri compozite aluminiu-plastic Aluxbond

Oferă construcţiilor un grad mare de izolare fonică şi termică

Panourile compozite aluminiu-plastic purtând marca Aluxbond - agrementate tehnic cu numărul 016-02/220-2007, sunt produse de "Enol Aluminium" SRL din municipiul Vaslui, societate relativ nouă pe piaţa materialelor de construcţii din ţara noastră, fiind înfiinţată la începutul anului 2006.

Aceste panouri oferă proiectanţilor şi arhitecţilor nenumărate posibilităţi de adaptare la orice tip de construcţie - veche sau nouă - lucru care le permite acestora să satisfacă orice cerinţă arhitecturală cu respectarea standardelor de calitate.

"Plăcile sunt vopsite la exterior cu un produs pe bază de răşină (fluororăşină - PVDF), aplicat în două trei straturi tratate termic, care îi conferă un luciu deosebit şi o mare rezistenţă în timp. Aceste caracteristici, precum şi diversitatea de culori, recomandă plăcile compozite să fie folosite la placări exterioare de pereţi, faţade, tuneluri, coloane cât şi la placări interioare de pereţi, tavane sau balcoane", ne-a declarat domnul Damian Ioan, administrator al societăţii.

Aplicarea pe faţa exterioară a pereţilor - la o distanţă de circa 1 - 3 cm de faţa exterioară a stratului termoizolant - permite realizarea unui strat de aer care poate fi pus în legătură cu atmosfera exterioară, prin realizarea unor fante de admisie şi evacuare a aerului.

Pentru placarea elementelor plane sunt utilizate casete, pentru elementele de formă circulară (coloane) specialiştii societăţii utilizează virole cilindrice, respectiv elemente paralelipipedice, pentru stâlpi cu secţiune dreptunghiulară/ pătrată.

Utilizarea casetelor permite realizarea de elemente de închidere perimetrală (pereţi), cu strat de aer ventilat.

Un alt domeniu de utilizare a panourilor Aluxbond este cel publicitar - pentru panouri de afişare, firme luminoase, etc.

Pe lângă aspectul lor exterior plăcut, plăcile de Aluxbond sunt rezistente la factori mecanici (cum ar fi: şocuri, lovituri, presiuni, încovoiere), la factori de mediu (vânt cu intensitate mare, variaţii mari de temperatură, precipitaţii, raze ultraviolete, etc.), precum şi la foc.

Cel mai important aspect este acela că panourile se definesc prin gradul mare de protecţie pe care îl oferă construcţiilor, în special în ceea ce priveşte izolarea fonică, dar mai ales termică, în sistem "perete ventilat".

"În acest sens, avem preocupări deosebite, dorind să ne implicăm şi în proiecte de reabilitare termică a clădirilor cu destinaţie de locuit şi de birouri. Utilizarea unor astfel de sisteme poate contribui la diminuarea facturii de energie cu circa 30%", a menţionat domnul Damian.

Preţul de catalog al produselor societăţii este de 26 euro/mp, care poate fi negociat în funcţie de cantitate. În ceea ce priveşte montajul (lucrare completă), preţurile se situează între 70 euro/mp şi 140 euro/mp, în funcţie de complexitatea construcţiei, precum şi a sistemului adoptat.

"Deşi ne confruntăm cu o creştere a costurilor de aprovizionare cu materii prime, încercăm să menţinem un preţ scăzut la produsele finite, pentru a oferi beneficiarilor noştri un optim între valoare şi calitate", a mai spus administratorul societăţii.

Principalul beneficiar al societăţii este SC "Enol Construct" SRL, firmă care face parte din acelaşi holding Enol Grup, fiind specializată pe montarea panourilor compozite şi pereţilor tip "cortină".

Plăcile compozite aluminiu-plastic Aluxbond sunt produse la următoarele dimensiuni:

- grosimi: 3, 4 sau 5 mm - toleranţe ± 0,2 mm;

- lăţimi: 1200; 1220 sau 1550 mm - toleranţe ± 2 mm;

- lungimi: 2440; 3200 sau, la cerere, până la 5000 mm - toleranţe ± 3 mm.

Caracteristici:

- rezistenţă bună la intemperii, rigiditate crescută, uşor de întreţinut, pentru o curăţare foarte bună este nevoie doar de substanţe de curăţat neutre şi apă;

- uşor de finisat folosind uneltele tradiţionale pentru lemn;

- bună aplicabilitate/utilitate, rezistent la foc, izolare fonică şi termică;

- flexibilitate înaltă şi rezistenţă la impact, netezime superioară a suprafeţelor, uşor (referitor la greutate), rigid;

- este disponibil în culori variate, în funcţie de necesităţi.

Durata de viaţă a plăcilor Aluxbond, în funcţie de tipul îmbrăcăminţii de protectie:

- pentru cele cu vopsea pe bază de polifluorură de viniliden (PVDF), utilizare la exterior, de circa 30 ani (rezistenţă decorativă 20 ani)

- pentru cele cu vopsea poliesterică, utilizare la interior, de circa 20 ani (rezis­tenţă decorativă 10 ani).

"Enol Aluminium" SRL este singurul producător din ţara noastră, precum şi din estul Europei pentru acest tip de produs, susţin reprezentanţii acestei societăţi. De asemenea, societatea deţine singurul laborator de verificare a acestor produse din punct de vedere calitativ în care este măsurată forţa de dezlipire a feţelor de tablă de pe placa de polietilenă, grosimea stratului de vopsea, verificarea modului de comportare a tablei şi a vopselei la îndoire, luciul şi aderenţa vopselei, rezistenţa la zgâriere.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional