Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Produse de etanşare a infiltraţiilor

F.A. Materiale /

Produse de etanşare a infiltraţiilor

Municipiul Craiova nu se bucură de atâtea investiţii imobiliare pe cât ar avea nevoie, potrivit agenţilor din zonă. În acest sens, agenţii imobiliari din cadrul companiei "Alfa" ne-au precizat că sunt o serie de oameni de afaceri străini interesaţi să investească în piaţa imobiliară din zonă, însă, "când ajung la primărie pentru acte, se împotmolesc acolo", birocraţia dovedindu-se, din nou, a fi un obstacol în calea dezvoltării unui oraş. De asemenea, şi terenurile reprezintă o problemă pentru cei care doresc să construiască în centrul oraşului, întrucât nu prea mai există parcele cu această destinaţie în municipiu.

În ceea ce priveşte infrastructura şi reţelele de utilităţi din Craiova, acest oraş trece printr-un proces major de modernizare. Astfel, la sistemele de gaze, apă şi canalizare se lucrează în vederea extinderii şi reparării. Totodată, au fost amenajate mai multe parcări, iar în centrul oraşului s-a investit foarte mult, pentru construirea de fântâni arteziene, recondiţionarea Filarmonicii, renovarea Teatrului Liric şi a parcului Poporului etc.

Intenţiile de dezvoltare a investiţiilor comerciale în Craiova nu se concretizează

Pe segmentul comercial, în acest an, a fost deschis un magazin "Real", un centru "Plus" şi a început construcţia unui mall. Acesta din urmă se află pe strada Caracal, iar lucrările sunt la stadiul de fundaţie, după cum ne-au spus reprezentanţii "Alfa". În Craiova mai există "Pic", "Selgros", "Metro", "Penny".

Cosmin Truică, directorul companiei "CDC Imobiliare", ne-a precizat că, pe strada Severinului, a fost deschis un "Baumix", un alt hipermarket fiind construit pe Craioviţei. Preţul de închiriere a unui metru pătrat de spaţiu comercial este de 10-15 euro/ lună. Pe segmentul comercial există foarte multe cereri pentru investiţii, însă o mare parte din proiecte nu se concretizează, din diverse cauze, printre care şi lipsa terenurilor.

În câteva zone din oraş a început construcţia unor imobile cu regimul de înălţime parter şi patru etaj, destinate birourilor. Unul dintre acestea este amplasat lângă Universitate. Spaţiile nu au fost încă date în folosinţă. Preţul acestora, pentru închiriere, se ridică la circa 15 euro/mp/lună şi, pentru clădirile de clasă A, ajunge până la 25-30 de euro/mp/lună.

Cererea de apartamente noi depăşeşte o dată şi jumătate oferta

Cererea de locuinţe noi din Craiova are o proporţie de 150% faţă de oferta din zonă. Imobile noi de apartamente nu se construiesc, însă, decât în 7-8 locaţii, potrivit agenţilor de la "Alfa". Apartamentele noi, amplasate în imobile structurate pe parter şi patru etaje, costă între 700 şi 900 de euro/mp, cu TVA. Unele ajung la circa 1.000 de euro/mp, fără TVA, în funcţie de locaţie şi finisaje. Sursele citate ne-au spus că există unele discuţii pentru un ansamblu de apartamente în Lăpuş. Proiectul prevede construirea a şase clădiri cu nume de oraşe spaniole şi regimul de înălţime parter şi opt etaje, cu parcări şi spaţii comerciale la primul nivel. La rândul său, Cosmin Truică ne-a precizat că au loc discuţii pentru edificarea unui complex rezidenţial cu 3-4 blocuri.

De asemenea un investitor local a ridicat un bloc cu nouă niveluri pe strada Caracal, unde, un metru pătrat construit costă 1.200 de euro.

Pe lângă aceste câteva proiecte, se mai lucrează la extinderea cartierului de case de lângă "Selgros", ridicat în ultimii trei ani. Locuinţele au regimul de înălţime parter şi etaj şi beneficiază de o arie de 500 mp de teren, suprafaţa totală a casei fiind de 200 de metri pătraţi. Unităţile locative sunt vândute la roşu, având un preţ de 90.000-120.000 de euro. Suprafaţa totală a terenului este de circa zece hectare, potrivit surselor noastre, iar investitorul este unul local.

Reprezentantul "CDC Imobiliare" ne-a precizat că în zona "Selgros" există patru cartiere ce reunesc două tipuri de vile. Primul model priveşte locuinţele exclusiviste, îngrădite în exterior. Totalizând circa 20-40 de imobile, acestea sunt comercializate la cheie şi costă circa 180.000 de euro. Al doilea tip de case sunt cele clasice, individuale, care ajung la 70-80 de unităţi. Vândute fără să fie finisate, ele costă de la 75.000 la 120.000 de euro, fără TVA.

Fillcoat este un produs pentru reparaţii instantanee ale hidroizolaţiilor vechi de terase; aplicabil pe aproape orice tip de substrat şi în orice condiţii meteo, chiar ploaie, îngheţ sau zăpadă.

La o temperatură de 20 grade Celsius Fillcoat Fibre are o elasticitate de 1300%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional