Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2025

Produse recomandate pentru case

F.A. Consilier /

Produse recomandate pentru case

Pentru construirea caselor producătorii de materiale de zidărie din ţara noastră recomandă produsele lor specifice

Sistemul de zidărie cu rosturi subţiri prezintă avantaje multiple comparativ cu sistemul de zidărie tradiţional, printr-un consum de mortar redus, cos-turile mici aferente manoperei şi rezis-tenţa termică ridicată a zidăriei, afirmă doamna Mariana Hopârtean, director naţional de vânzări "Elpreco" Craiova.

Domnia sa spune că dimensiunile variate ale blocurilor de BCA, disponibile în două variante funcţionale, profilate şi neprofilate, le oferă clienţilor Elpreco posibilitatea realizării zidăriei în diferite forme, cu grosimi cuprinse între 15 şi 30 de cm.

Pentru rezultate optime, doamna Hopârtean le recomandă clienţilor săi să utilizeze mortarul Elpreco Fix pentru obţinerea zidăriei de BCA cu rosturi subţiri, ceea ce asigură o distribuire uniformă a temperaturii, diminuând considerabil ruperile de barieră termică, aşa cum se întâmplă în cazul zidăriei clasice, cu rosturi normale. Pentru amorsarea şi egalizarea absorbţiei suprafeţelor zidăriei de BCA recomandă amorsa specială pentru tencuieli, în timp ce pentru tencuirea zidăriei, Elpreco Flex este cea mai de dorit soluţie, mai spune doamna Hopârtean.

Normele europene şi calculele energetice prevăd necesitatea construirii zidurilor exterioare cu grosimea de minimum 35 cm pentru care doamna Irina Usuc, director comercial la "Celco" Constanţa recomandă BCA CELCO. "Se rezolvă astfel toate cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească zidul unei clădiri moderne, pe care nu le poate satisface în totalitate niciun alt material de construcţie cu aceeaşi grosime. Celelalte materiale au nevoie de grosimi mult mai mari pentru a atinge aceleaşi performanţe", susţine doamna Usuc.

Pentru construcţia unei case, domnul Viorel Ionica, director comercial al "Soceram" Bucureşti recomandă ambele produse de zidărie din portofoliul Soceram, atât BCA-ul, cât şi cărămida Durotherm. Alegerea poate fi făcută numai de către consumatorul final, în funcţie de anumite criterii: riscul seismic, posibilităţile financiare, termenul de construire etc.

În ultimul timp se pune accentul pe construcţii "eco friendly", construcţii eficiente din punct de vedere energetic, dar în acelaşi timp rezistente, sigure şi realizate cu costuri reduse, subliniază domnul Gabriel Colobatiu, director general al "Somaco Grup Prefabricate". Domnul Colobatiu recomandă utilizarea blocurilor de zidărie Somaco în realizarea structurilor de zidărie în toate tipurile de construcţii, fie rezidenţiale sau nonrezidenţiale, exinderi sau renovări ale unor construcţii deja existente, deoa-rece sunt realizate din materii prime naturale, ecologice, fiind reciclabile în proporţie de 100% iar construcţiile realizate duc la o economie de costuri de până la 30% faţă de construcţii similare din alte materiale de zidărie.

Sistemul Porotherm pentru construcţia unei case

Sistemul Porotherm recomandat în cons-trucţia unei case cu structura de zidărie portantă (zidărie structurală confinată cu stâlpi şi centuri din beton armat) constă din:

- La exterior, blocuri ceramice cu grosimea zidărie de 38 cm, conferind izolare termică, stabilitate structurală, comportare seismică superioară, izolare fonică pentru pereţi exteriori de zidărie cu goluri verticale, pereţi exteriori având structură de materiale total incombustibile şi rezistenţă la foc de minin 180 de minute, rapiditate în execuţie şi productivitate ridicată datorită formatelor mari, aşezării rapide a blocurilor ceramice precum şi posibilităţii utilizări produselor de jumătăţi de blocuri ceramice prefabricate.

 La interior, blocuri ceramice cu grosimea 20 cm şi/sau blocuri cu grosime 11,5 cm, conferind: izolare fonică, rapiditate în execuţie şi productivitate ridicată datorită formatelor mari (50 cm lăţime x 25 cm înălţime), pereţi interiori având structura de materiale total incombustibile şi rezistenţă la foc de minim 90 de minute.

 Pentru golurile de uşi şi ferestre, grinzi buiandrug prefabricate din beton armat precomprimat, în înveliş ceramic. Acestea asigură rapiditate în execuţie şi productivitate ridicată (elemente prefabricate care se aşează pe zidărie, pe pat de mortar), rezistenţa prefabricatului din beton armat precomprimat este garantată prin fabricaţia industrială şi certificarea CE europeană a produsului, având calitate constantă, care nu depinde de condiţiile de execuţie de pe şantier, măsuri preincluse în fabricarea produsului, pentru evitarea punţilor termice, prin învelişul ceramic al buiandrugului (conductivitate termică redusă de patru ori faţă de betonul turnat monolit), cu sporirea rezistenţei termice corectate a pereţilor adiacenţi şi creşterea eficienţei energetice a clădirii.

- Planşeu ceramic Porotherm constând din nervuri dese din beton armat precomprimat şi suprabetonare armată, utilizând corpuri ceramice de umplutură. Oferă rapiditate în execuţie şi productivitate ridicată (elemente prefabricate care se aşează pe zidărie, pe pat de mortar, armare redusă, eliminarea cofrajelor), rezistenţa prefabricatului din beton armat precomprimat este garantată prin fabricaţia industrială şi certificarea CE europeană a produsului, având calitate constantă, care nu depinde de condiţiile de execuţie de pe şantier, termoizolaţie ridicată şi inerţie termică sporită, datorită structurii având corpuri ceramice incluse. Planşeul ceramic Porotherm este recomandat atât pentru planşeele intermediare din structura casei, dar în special la ultimul nivel (sub podul mansardei sau ca planşeu-terasă) precum şi ca planşeu peste subsol sau demisol, cu măsurile de rigidizare şi armare corespunzătoare), reducerea punţilor termice la intersecţia planşeului ceramic cu pereţii exteriori, centuri, console din beton armat etc, fonoizolaţie ridicată, consumuri foarte reduse de materiale de construcţie (beton, armătură, grinzi prefabricate, corpuri ceramice, sprijiniri).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional