Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Proiecte imobiliare de peste 18 miliarde dolari, anunţate la Cityscape Global Expo din Riad

Piaţa Imobiliară /

Proiecte imobiliare de peste 18 miliarde dolari, anunţate la Cityscape Global Expo din Riad
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Proiecte imobiliare evaluate la 70 de miliarde de riali (18,6 miliarde de dolari), lansate în septembrie la expoziţia Cityscape Global din Riad, vor schimba peisajul Arabiei Saudite în următorii ani, anunţă zawya.com. Evenimentul de patru zile a atras participanţi din peste 170 de ţări, respectiv 2.000 de investitori.

    Proiectele anunţate la Cityscape Global Expo includ mega-planul Banan City, care va fi construit la un cost de peste 10 de miliarde de dolari.

    Banan City - un oraş rezidenţial integrat, inteligent şi durabil, lângă capitala Arabiei Saudite

    Talaat Moustafa Group (TMG), unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Egipt, va construi un oraş rezidenţial integrat, inteligent şi durabil lângă capitala Arabiei Saudite, Riad, la un cost de 40 de miliarde de riali (10,6 miliarde de dolari). TMG a încheiat acordul pentru acest proiect cu National Housing Company (NHC) din Arabia Saudită, la evenimentul Cityscape Global de la Riad. Proiectul Banan City se va întinde pe o suprafaţă totală de 10 milioane de metri pătraţi. Situat în suburbia Riad Al Fursan, noul oraş va cuprinde aproape 27.750 de vile şi unităţi rezidenţiale, iar aproape 40% din zonă va avea spaţii verzi mari.

    Pe lângă proiectul TMG, NHC a anunţat o iniţiativă de dezvoltare de proprietăţi imobiliare în valoare de două miliarde de riali în suburbiile şi comunităţile aflate în administrarea sa, care presupun construirea a 86.000 de locuinţe şi turnuri hoteliere cuprinzând mai mult de 1.000 de unităţi locative.

    Radisson Hotel & Residences în Mecca

    Thakher Development Company a anunţat, la evenimentul de la Riad, lansarea Radisson Hotel & Residences în Mecca, valoarea proiectului depăşind 200 de milioane de riali. Aceasta este a treia lansare de proiect pentru Thakher Makkah, care a anunţat recent vânzări de terenuri ce depăşesc 1,5 miliarde de riali, pentru construcţia a trei turnuri rezidenţiale hoteliere. Prima fază a proiectului este aproape finalizată, în timp ce a doua fază este aşteptată să fie livrată în 2024. La finalizare, proiectul va include aproximativ 100 de parcele alocate pentru diverse utilizări, inclusiv hoteluri, zone rezidenţiale, comerciale şi pentru servicii.

    ROSHN: parteneriate comerciale de peste 9 miliarde de riali

    Dezvoltatorul imobiliar ROSHN din Arabia Saudită a anunţat patru parteneriate comerciale în valoare de peste 9 miliarde de riali la Cityscape Global, care includ un contract de construcţie în colaborare cu China Harbour Engineering Company, în valoare de 7,7 miliarde de riali, pentru dezvoltarea a 6.700 de unităţi rezidenţiale, moschei, centre comunitare, retail, precum şi pentru sprijinirea facilităţilor publice din comunităţile Sedra şi Warefa din Riad. Alte proiecte anunţate includ un contract de 690 de milioane de riali care a fost atribuit PC Marine Services din Arabia Saudită pentru construcţia de canale şi poduri lângă Jeddah. Un alt contract în valoare de 840 milioane de riali a fost semnat cu Saudi Pan Kingdom Company pentru dezvoltarea de lucrări de infrastructură pentru comunităţile din regiunile vestice ale Arabiei Saudite.

    Boulevard Makkah - proiect pe o suprafaţă de un milion de metri pătraţi

    Makkiyoon Urban Developers a dezvăluit proiectul Boulevard Makkah (Mecca), evaluat la 6 miliarde de riali, conform agenţiei de presă de stat. Proiectul include unităţi administrative, comerciale, rezidenţiale şi hoteluri pe o suprafaţă totală de un milion de metri pătraţi.

    The Ritz-Carlton Khobar - 130 de camere şi apartamente de lux, plus 48 de cabane

    Fondul de dezvoltare a turismului din Arabia Saudită (TDF) a semnat un acord pentru finanţarea şi dezvoltarea The Ritz-Carlton Khobar cu RC Beach Real Estate Fund, administrat de Blominvest, potrivit agenţiei de ştiri de stat. Proiectul de 5 miliarde de reali va cuprinde 130 de camere şi apartamente de lux şi 48 de cabane pe o suprafaţă totală de 99.917 metri pătraţi. Hotelul va avea restaurante şi facilităţi de servicii pentru a găzdui conferinţe, un resort şi alte facilităţi sportive şi de divertisment în Golful Arabic.

    King Salman Park investeşte în 1.500 de unităţi rezidenţiale

    Fondul King Salman Park a anunţat o investiţie de 4 miliarde de riali pentru dezvoltarea primului teren dintr-un proiect care va presupune construirea a 1.500 de unităţi rezidenţiale în stilul arhitectural Salmani, precum şi zone de birouri, hotel, educaţie şi retail în o suprafaţă de peste 290.000 de metri pătraţi.

    Proiect cu 18 turnuri rezidenţiale, patru hoteluri şi o clădire de birouri

    Umm Al Qura for Development & Construction, principalul dezvoltator al Masar Destination din Mecca, a lansat un proiect de 4 miliarde de riali pentru a construi 18 turnuri rezidenţiale, patru hoteluri şi o clădire de birouri.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional