RĂSPUNZÂND PROMPT NEVOILOR SPECIFICE ALE SECTORULUI DE CONSTRUCŢII INDUSTRIALE,Cazanele industriale ELCO Trigon L Plus sunt cele mai compacte şi vin cu puteri instalate de până la 1,6 MW
Companii / 11 martie 2022
Trigon L Plus oferă performanţe ridicate, instalare adaptabilă oricărui tip de proiect şi întreţinere simplă Gama Trigon dispune puteri de la 60 până la 200kW pentru un singur cazan şi până la 1,6 MW la instalarea în cascadă, având în acelaşi timp emisii de NOx extrem de mici
Stocul de spaţii industriale din România a depăşit în 2021 pragul de 5,5 milioane mp, cele mai dinamice regiuni din acest punct de vedere fiind Bucureşti, Cluj, Timiş, Arad dar şi la Deva, Sibiu, Târgu-Mureş şi Braşov, zone cu terenuri disponibile şi forţă de muncă pregătită, îngrediente cheie care pentru potenţialul de dezvoltare. Astfel, se continuă trendul exitent de peste 5 ani, timp în care România a avut un ritm rapid de dezvoltare al pieţei de centre industriale şi logistice, stocul de astfel de spaţii dublându-se în această perioadă.
"Creşterea cererii din partea sectoarelor de distribuţie şi logistică şi de FMCG, determinată de dezvolarea fără precedent a reţelelor naţionale de retail, corelate cu expansiunea fără precedent a e-commerce sunt principalii factori care au determinat anul trecut creşterea sectorului de spaţii industriale şi logistice. Schimbările intervenite în modelul de consum în timpul pandemiei este foarte posibil să devină permanente, astfel că nevoile de spaţii industriale şi logistice vor continua să crească. Dezvoltarea pieţei construcţiilor şi în această direcţie a fost de bun augur pentru ELCO, având în vedere portofoliul complex şi flexibil de soluţii pe care îl deţine", a declarat Daniel Buhazi, Director Comercial pentru brandul german ELCO, din cadrul Ariston Group.
Ideal pentru o gamă amplă de proiecte de construcţii, cazanul de pardoseală Trigon L Plus de la ELCO reprezintă o nouă abordare în materie de design al cazanelor, care a permis realizarea celui mai compact şi adaptabil model la orice instalaţie de pe piaţă, redefinind, în acelaşi timp, noţiunea de sisteme de încălzire pentru aplicaţii comerciale. Trigon L Plus acoperă o gamă largă de puteri de la 60 la 200 KW, la montarea individuală, iar instalaţiile pot ajunge până la puteri de 1,6 MW la montarea în cascadă. Datorită unei tehnologii unice de tip "double engine", cazanele ELCO cu puterile cuprinse între 100 şi 200 de kW conţin două schimbătoare de căldură, două arzătoare, două vane de gaz, două pompe de circulaţie şi două ventilatoare, care functionează independent unele faţă de celelalte, având practic două cazane într-unul singur. Acest lucru face ca rata de modulare a puterii de 1:10 să fie una dintre cele mai mari pentru astfel de cazane.
Potrivit IBC Focus, în luna ianuarie anul acesta se aflau în construcţie aproape 100 de proiecte industriale la nivel naţional. Dacă realizăm un clasament al numărului de proiecte deţinute, pe primele locuri se află judeţul Bihor şi Bucureştiul, cu câte 7 proiecte, urmate îndeaproape de Cluj, Satu Mare şi Dolj, cu câte 5 proiecte. De asemenea, peste 5000 de proiecte în domeniul industrial şi logistic, de diferite dimensiuni şi în diverse stadii de dezvoltare, se aflau în lucru la nivel naţional anul trecut, mai arată IBC Focus.
Companiile care au nevoie de spaţii logistice aleg aceste destinaţii în funcţie de înfrastructura existentă, de accesul către Bucureşti şi către graniţele de nord şi nord vest. Poziţia geografică a României reprezintă un avantaj extraordinar, alături de oferta consistentă de terenuri şi forţa de muncă bine calificată disponibile.
"Clienţii din domeniul construcţiilor industriale au nevoie specifice, la care ne bucurăm să putem răspunde cu soluţiile ELCO. TRIGON L PLUS este cel mai compact cazan de pardoseală disponibil, precum şi cel mai uşor, datorită conţinutului redus de apă. De asemenea, produsul este incredibil de flexibil şi este disponibil în diferite configuraţii, oferind puteri de până la 1,6 MW. Ca în toate proiectele de construcţii, şi în cazul 11celor industriale spaţiul este foarte important, astfel că un alt avantaj competitiv al produsului este amprenta mică la sol", a subliniat Daniel Buhazi, Director Comercial pentru brandul german ELCO, din cadrul Ariston Group.
Trigon L Plus foloseşte tehnologia unică HEX3, ce structurează schimbătorul de căldură în trei zone: NOx (formarea termică de NOx termic este redusă la minimum datorită rezistenţei scăzute, precum şi răcirii rapide a gazelor de ardere la sub 1.000 °C); CO (prin creşterea rezistenţei, schimbătoarele de căldură păstrează gazele de ardere la peste 600 °C cât mai mult timp posibil pentru a reduce formarea monoxidului de carbon); condensarea apei (prin intermediul unor tuburi schimbătoare de căldură mici si distribuite compact, se asigură o eficienţă optimă a transferului de căldură). Datorită noului display HMI (Human Manual Interface) şi gamei extinse de accesorii, punerea în funcţiune este foarte simplă, iar toate componentele cheie sunt accesibile din zona frontală, facilitând întreţinerea şi reducând timpul de lucru. Durabilitatea cazanului este garantată, avînd în vedere faptul că schimbătorul său de căldură din oţel inoxidabil, iar conţinutul scăzut de apă şi tehnologia avansată de ardere facilitează rapiditatea transferului de căldură cu eficienţă extrem de ridicată.
Din portofoliul ELCO mai fac parte cazanele industriale TRIGON XL şi Trigon XXL, care reprezintă un avans semnificativ în tehnologia încălzirii. Cu o configuraţie extrem de flexibilă, un design inteligent şi o gamă largă de modele, cazanele sunt ideale pentru o varietate mare de aplicaţii comerciale. În extensie, este posibilă cascadarea până la 8 cazane cu o putere combinată de până la 4560 kW pentru soluţiile Trigon XL, şi la o putere totală de 32 MW pentru Trigon XXL.
Perspectivele de creştere ale pieţei de construcţii industriale rămân valabile şi pentru anii următori, având în vedere faptul că România este una dintre cele mai slab dezvoltate pieţe de logistică din Europa Centrală şi de Est, cu aproximativ jumătate din stocul de depozite pe cap de locuitor în comparaţie cu Polonia şi un sfert din cel al Cehiei. De asemenea, se preconizează o menţinere şi chiar creştere a cererii venită din sectorul FMCG, din domeniile orientate spre consumatori şi, în special, din zona comerţului electronic. Multe din companiile active în aceste domenii au transformat România în bază de operaţiuni pentru alte economii mai mici din regiune, respectiv Bulgaria, Serbia, Cehia, Grecia. Este posibil ca următorul deceniu să genereze o creştere majoră în industrie, dacă luăm în calcul faptul că stocul de spaţii industriale şi logistice moderne este mic, raportat la ritmul în care a evoluat economia în ultimii zece ani.