Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

REZULTATE FINANCIAREPierdere de 1,5 milioane lei pentru Prefab, în primul trimestru

Companii /

Pierdere de 1,5 milioane lei pentru Prefab, în primul trimestru
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Lipsa proiectelor pentru infrastructură, condiţiile economice actuale, cât şi faptul că 2016 este an electoral şi-au pus amprenta asupra activităţii societăţii, potrivit companiei

    Prefab (PREH) a înregistrat o pierdere de 1,5 milioane de lei, în primul trimestru din 2016, după un profit de 5.642 lei, în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport al companiei.

    Afacerile companiei s-au cifrat la 10,4 milioane de lei, în primele trei luni, fiind în scădere cu 27% faţă de trimestul I din 2015.

    "Dacă în anul 2015, raportat la 2014, s-a constatat o creştere reală în sectorul construcţiilor şi al materialelor pentru construcţii pe fondul investiţiilor realizate la nivel naţional, anul 2016 a debutat greoi", se arată în raportul "Prefab", unde se mai precizează: "Lipsa proiectelor pentru infrastructură, condiţiile economice actuale, cât şi faptul că 2016 este an electoral şi-au pus amprenta asupra activităţii societăţii Prefab în trimestrul I 2016. După efectuarea reparaţiilor şi a mentenanţei programate, toate sucursalele societăţii şi-au reluat activitatea de producţie începând cu luna februarie 2016".

    Sumele datorate pe termen lung au crescut cu 5,6 milioane de lei, la 22,25 milioane de lei, la 31 martie 2016, pe fondul transformării, la începutul anului, a unei linii de credit pe termen scurt în credit pe termen lung.

    Potrivit companiei, la 31 martie, s-au realizat venituri totale de 14,11 milioane de lei, reprezentând 78% faţă de veniturile realizate în aceeaşi perioadă a anului 2015.

    Dintre factorii care au exercitat o influenţă negativă asupra rezultatelor societăţii, reprezentanţii "Prefab" enumeră: "-fiscalitatea excesivă, continuată şi pe parcursul anului 2016; -creşterea preţurilor la unele materii prime şi combustibil; -accentuarea dezechilibrelor la nivel macroeconomic, cu implicaţii negatuive asupra pieţei de desfacere; pătrunderea pe piaţa internă a unor produse similare cu alte societăţi din import (tuburi din fibră - cărămidă); -inconstanţă în domeniul legislativ; -birocraţia excesivă în obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare funcţionării".

    Principalii acţionari ai companiei sunt Romerica International, cu o deţinere de 82,92%, şi SIF Muntenia, cu un pachet de 12,97%.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional