Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Sectorul 1În ciuda crizei, câteva ansambluri rezidenţiale noi au fost autorizate în sectorul 1

F.A. Locuinţe /

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Proiectele cuprind, în total, peste 600 de apartamente

    Deşi criza a îngheţat piaţa construcţiilor de locuinţe noi, Primăria sectorului 1 a mai eliberat autorizaţii pentru dezvoltarea de cartiere noi. Potrivit datelor furnizate de primărie, cel mai mare complex autorizat anul trecut este "Engel Tulip", în şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti.

    Compania dezvoltatoare "Engel Tulip" SRL va dezvolta un ansamblu rezidenţial de circa 400 de apartamente, în patru blocuri dispuse pe subsol, parter şi opt etaje şi încă un imobil pe subsol, parter şi 11 etaje. Poziţionat în zona de nord a Capitalei, lângă pădurea Băneasa, ansamblul "Engel Tulip" beneficiază de vedere către lac şi oferă o panoramă generoasă asupra oraşului. Investitorul va amenaja garsoniere (38 - 40 mp), apartamente de două camere (52 - 70 mp), de trei camere (83 - 100 mp), de patru camere (130 - 135 mp), dar şi duplexuri (140 mp).

    Şi "EVB Investments" SRL a obţinut, anul trecut, autorizaţia pentru construirea unui complex cu 90 de apartamente în strada Drumul Muntele Găina. Locuinţele vor fi amenajate în două corpuri de clădire unite la nivelul subsolului. Regimul de înălţime a imobilelor va fi două subsoluri, parter şi patru etaje.

    Primăria sectorului 1 a mai eliberat autorizaţia de construire pentru "YG Proprietăţi" SRL, care doreşte să realizeze 85 de apartamente în strada Nicolae Caranfil. Imobilul va avea un regim de înălţime pe subsol, parter, patru etaje şi al cincilea retras. Pentru "Seven Invest" SA, primăria a emis două autorizaţii pentru ansambluri noi. Un imobil cu 42 de apartamente şi un regim de înălţime subsol, parter, patru etaje şi al cincilea retras va fi ridicat în strada Cireşoaia. Un bloc similar ca înălţime, dar cu 26 de apartamente va fi construit de companie în strada Stănileşti.

    "Aurora Business Complex" a solicitat, pentru complexul rezidenţial "Felicity Residential" din strada Opalului, o autorizaţie pentru întregirea ansamblului prin construcţia de imobile pe parter şi 1-2 etaje. Investitorul, compania israeliană GTC, a proiectat în cadrul ansamblului circa 1000 de apartamente în imobile cu un regim mic de înălţime. Proiectul va fi dezvoltat în etape, pe mai mulţi ani. Prima etapă a proiectului cuprinde 112 apartamente în opt imobile. A doua etapă presupune ridicarea a opt imobile.

    "EFG Stegarului Development" a obţinut autorizaţiile pentru construirea, în strada Drumul Stegarului, a patru imobile dispuse pe demisol, parter, două etaje şi încă două niveluri retrase.

    ANL a solicitat şi primit autorizaţia pentru continuarea lucrărilor la 57 de vile din strada Drumul Nisipoasa, iar "Griviţa Rezidenţial" va realiza, în strada Eugen Brote, un alt cartier cu locuinţe noi.

    Blocuri noi cu 4 - 5 etaje vor apărea şi în zonele Dumitru Zossima, Cernat Alexandru, Salubrităţii, Aviatorilor şi Gloriei. Apartamente noi vor fi construite şi pe străzile Alexandrina, Solzilor şi Aleea Alexandru, tot în imobile cu un regim mediu de înălţime.

    Nou sediu pentru Ambasada SUA din România este construit în Băneasa

    Ambasada SUA din ţara noastră se va muta, la finele anului viitor, într-un sediu nou, în zona Băneasa, pe şoseaua Bucureşti - Ploieşti. Primăria sectorului 1 a eliberat, anul trecut, autorizaţia pentru un ansamblu de clădiri de birouri, iar şantierul se află în plină execuţie. Ambasada va include tehnologii şi soluţii ce au ca scop atingerea unui înalt grad de eficienţă energetică şi reducerea impactului clădirii asupra mediului. Construcţia noului sediu a fost încredinţată companiei American International Contractors - Special Projects în septembrie 2008, în urma unei competiţii deschise. Finalizarea construcţiei este aşteptată pentru toamna anului 2011.

    Noul sediu al Ambasadei SUA se va întinde pe o suprafaţă de 40.000 mp, într-o zonă ce cuprinde atât spaţii rezidenţiale, cât şi spaţii comerciale, în nordul Capitalei, în apropierea pădurii Tunari. La construcţia sa lucrează peste 300 de angajaţi, majoritatea români.

    Conform estimărilor, investiţia va aduce în economia românească 60-80 milioane de dolari, oficialii ambasadei nedorind să precizeze valoarea totală a construcţiei. Printre subcontractori se numără Bog"Art, Sommering-Mech, Lafarge, Titan Mar.

    Pentru noul sediu vor fi folosite vopsele şi materiale de construcţie ecologice, menite să reducă emisiile chimice şi de căldură în atmosferă. Amplasarea clădirii şi orientarea ferestrelor vor folosi la maxim lumina naturală. În interior, vor exista tehnologii avansate care vor permite modificarea automată a iluminatului electric în funcţie de intensitatea luminii naturale. De asemenea, consumul de apă în interiorul şi exteriorul clădirii va fi eficientizat. Pentru a utiliza cât mai puţin spaţiu, parcarea va fi construită pe două niveluri, Amplasarea sediului se va face lângă staţii de autobuz pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun.

    Continuă construcţia de noi clădiri de birouri

    Criza a afectat şi piaţa spaţiilor de birouri, care se confruntă cu cel mai mare grad de neocupare din ultimii cinci ani. Cu toate acestea, anul trecut, au fost investitori care au solicitat şi primit de la primărie autorizaţii pentru construcţia de birouri noi în nordul Capitalei. Potrivit datelor furnizate de Primăria sectorului 1, unul dintre aceşti investitori este "Plaza Development", care a obţinut autorizaţia de construire a unui imobil pe patru subsoluri, parter şi 12 etaje, în bulevardul Iancu de Hunedoara.

    "Sity International" SRL va ridica un complex cu două clădiri de birouri pe subsol, parter şi patru etaje în şoseaua Bucureşti - Ploieşti, iar "Green Invest Business Consulting" vrea să construias-că în Floreasca birouri şi comerţ pe patru subsoluri, parter şi cinci etaje. Tot pe şoseaua Bucureşti - Ploieşti doreşte şi "Monolit Plaza" SRL să construiască birouri pe cinci subsoluri, parter şi cinci etaje.

    Autorizaţia pentru realizarea unui imobil pe două subsoluri, parter şi patru etaje a fost obţinută de "Terra Management&Development Group" în zona Chitilei, iar "Alesonor Construcţii" va amenaja, în strada Occidentului, locuinţe şi birouri pe două subsoluri, parter, patru etaje şi ultimul retras.

    Sectorul 1 va găzdui două noi hoteluri construite de persoane fizice în zonele Grigore Alexandrescu şi Ştefan Holban.

    "AB Investiţii şi Construcţii" schimbă soluţia tehnică pentru imobilul de birouri cu 12 etaje de pe strada Academiei, iar "Nova Construct Group" a obţinut autorizaţia pentru prima etapă a unui parc comercial pe strada Chitilei.

    Primăria Sectorului 1 a anticipat criza economică şi a orientat bugetul local către investiţii majore în reabilitarea termică a blocurilor, reamenajarea peisagis-tică, investiţii în infrastructura rutieră, în unităţile de învăţământ etc. Primarul Andrei Chiliman doreşte să investească fondurile disponibile pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor sectorului 1. Investiţiile primăriei generează noi locuri de muncă şi creează facilităţi pentru atragerea de noi investitori. Cea mai mare investiţie a administraţiei sectorului 1 o reprezintă reabilitarea termică a blocurilor vechi. Primarul Chiliman a demarat, anul trecut, un program complex de regenerare urbană, cu investiţii majore în zonele ansamblurilor de locuinţe Chitila, Bucureştii Noi, Pajura, Dămăroaia şi Aviaţiei.

    Primăria sectorului 1 a eliberat, anul trecut, un total de 775 de autorizaţii de construire pentru imobile, fără demolări, branşamente, panouri publicitare şi lucrări la infrastructură. Din acest număr, o treime reprezintă autorizaţiile pentru construcţia de locuinţe noi, iar jumătate sunt lucrări de modernizare, extindere şi consolidare a unităţilor locative existente. Tot anul trecut, primăria a mai avizat 236 de autorizaţii de demolare.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional