Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sectorul 5Aproape 2.000 de locuinţe pentru militari în sectorul 5

F.A. Locuinţe /

Cristina Başturescu, arhitectul şef al sectorului 5

Cristina Başturescu, arhitectul şef al sectorului 5

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cartierul Antiaeriană este realizat în parteneriat public privat de către MApN şi două firme de construcţii

    Primăria sectorului 5 a eliberat, anul trecut autorizaţiile de construire pentru 67 de vile, zece blocuri pe parter şi patru etaje şi patru blocuri pe parter şi zece etaje în cartierul Antiaeriană. Cris-tina Başturescu, arhitectul şef al sectorului 5, ne-a declarat că aceste locuinţe sunt construite pentru militari, de către Ministerul Apărării (MapN) în parteneriat cu firmele de construcţii "Isorast Tehnology" şi "Rotary Construcţii", într-un parteneriat public-privat cu Ministerul Apărării Naţionale.

    După cum au anunţat, în decembrie, dezvoltatorii proiectului, cartierul este amplasat pe şoseaua Antiaeriană nr. 6, în apropiere de Palatul Parlamentului, şi va cuprinde 33 de imobile, destinate exclusiv angajaţilor MApN. Suprafeţele apartamentelor variază între 40 şi 102 mp. Terenul de circa 16,5 hectare aparţine MApN, iar investiţia de peste 200 de milioane de euro este asigurată de cele două firme de construcţii. Lucrările de construcţii au început în cursul anului trecut. Pe lângă cele peste 2.000 de locuinţe, ansamblul va cuprinde o şcoală generală, o grădiniţă, o creşă, o sală de sport şi spaţii comerciale.

    Se menţine interesul pentru construcţia de case în zonele Teiuş şi Bucureşti - Măgurele

    Cristina Başturescu ne-a spus: "Pe lângă această investiţie mare demarată anul trecut, am mai autorizat construcţii de locuinţe individuale aproape în toate zonele sectorului, dar şi foarte multe modificări interioare în apartamente şi extinderi şi consolidări ale caselor existente. Cele mai multe autorizaţii pentru locuinţe noi au fost solicitate pentru zone precum Teiuş, Bucureşti - Măgurele şi Ghidigeni. De asemenea, au fost emise şi 26 de autorizaţii pentru reabilitarea termică a blocurilor".

    Locuinţele noi autorizate au, în general, un regim de înălţime parter şi etaj sau mansardă. Suprafaţa utilă totală este, în medie, de 200 metri pătraţi. Loturile de teren aferente sunt mai generoase decât în alte zone ale Capitalei, ajungând chiar şi la 1.000 mp, pentru că şi terenul este mai ieftin. Majoritatea caselor noi sunt ridicate în regie proprie. Sistemul constructiv preferat este tot cel clasic, din structură de beton şi zidărie portantă, iar finisajele sunt de calitate.

    Din totalul de peste 800 de autorizaţii emise de Primăria sectorului 5 în anul trecut, 587 sunt pentru diverse lucrări de construcţii, iar restul reprezintă branşamente, lucrări la sistemul rutier, efectuate de autoritatea locală, dar şi panouri publicitare.

    Hotelul Cişmigiu intră în consolidare şi renovare

    Potrivit arhitectului şef al sectorului 5, o investiţie deosebită este şi refacerea şi consolidarea fostului Hotel Cişmigiu de pe bulevardul Regina Elisabeta. Investitorul spaniol "Hercesa" a reluat lucrările pentru amenajarea hotelului şi a spaţiilor comerciale, după aproape trei ani de suspendare a intervenţiilor. La parterul hotelului Cişmigiu a funcţionat, pe vremuri, berăria Gambrinus.

    Sediul Ministerului Administraţiei va fi consolidat

    Alte investiţii mari autorizate de primărie în 2009 sunt lucrările de consolidare a patru corpuri de clădire pentru sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor din strada Eforie, dar şi construirea, de către "Biovet Impex" a unui grup şcolar cu locuinţe de serviciu pe strada Păpuşoiului.

    "Vel Pitar" construieşte un depozit în Şoseaua Sălaj, iar Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară va realiza un spital pentru animale şi biobază în Splaiul Independenţei. Tot anul trecut, "Tulip Management" a obţinut autorizaţiile necesare pentru ample acţiuni de demolare a imobilelor din strada Axente Sever şi din bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 29.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional