Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

SISTEME ANTIFOCCărămizi şi sisteme antifoc de la "Durisol"

F.A. Materiale /

Cărămizi şi sisteme antifoc de la "Durisol"

Cărămizi de zidărie cu alveole "Durisol" realizate din aşchii de lemn şi beton

Sistemul de cofrare "Durisol", produs de Durisol-Werke GesmbH din Germania şi comercializat de societatea "Durisol" din Oradea, este un element de cofrare nepurtător de rezistenţă, constând din cărămizi/blocuri de zidărie cu alveole care pot fi utilizate ca şi cofraje pentru pereţii din beton nearmaţi sau armaţi, turnaţi la faţa locului. Cărămizile sunt realizate din agregate din beton şi aşchii de lemn.

Pentru elementele standard există două forme diferite. Prima formă cuprinde cărămizi cu goluri cu două spaţii goale, închise, pe toată lungimea cărămizii, iar cea de-a doua formă cuprinde cărămizi cu una sau mai multe spaţii închise pe toată lungimea, la mijlocul cărămizii, la fiecare capăt existând un spaţiu gol deschis. Doar în cazul primului tip de cărămidă, suprafeţele verticale de contact (rosturile) sunt prevăzute cu nut şi feder pentru a asigura o păsuire etanşă la îmbinare.

Lungimea elementului este de 500 mm, iar înălţimea este de 250 mm.

Materialul "Durisol" este eficient pentru orice tip de construcţii începând de la case de vacanţă până la blocuri masive, construcţia fiind realizată într-un timp redus. Cărămizile sunt destinate pentru construcţia pereţilor interiori, cât şi a celor exteriori supraterani sau subterani şi care pot fi portanţi sau neportanţi, inclusiv pentru pereţii care corespund normelor anti-incendiu.

Pereţii realizaţi cu sistemul de cofrare "Durisol" sunt pereţi de tip grindă (zăbrele) şi trebuie protejaţi prin intermediul finisajelor.

"Durisol" este cunoscut ca un material ecologic cu o rezis-tenţă termică ridicată, rezistenţă la greutate, elasticitate, cu proprietăţi ignifuge, fonice şi totodată economice.

Betonul pe bază de aşchii de lemn, din care sunt realizate cărămizile cu alveole "Durisol", este disponibil în clasele de densitate de 550 kg/mc şi 810 kg/mc.

Construirea cu "Durisol" micşorează foarte mult cos-turile clădirii cu până la 35%, precum şi cheltuielile indirecte. Termenul de execuţie a unei construcţii cu sistemul "Durisol" este scurt, iar realizarea este rapidă deoarece este un sistem de tip lego. Costurile de întreţinere a construcţiei cu "Durisol", din punct de vedere al energiei termice consumate, scad cu 50% faţă de cele clasice, construcţia amortizându-se rapid.

Turnarea betonului poate fi realizată şi iarna pe o temperatură de -12 grade Celsius.

Cărămizile "Durisol" se clădesc la faţa locului în straturi fără adeziv, iar stratul superior se aşează la mij-locul peste rostul de îmbinare între două cărămizi.

Betonul trebuie să aibă o valoare de întărire rapidă sau mijlocie, turnându-se în straturi cu înălţimea maximă de 1m.

Avantaje ale sistemului "Durisol"

 asigură un coeficient termic începând de la U = 0,22 Wm2K;

 este ignifug (clasa C2 F= 90 minute);

 asigură o bună izolaţie fonică;

 asigură protecţie la impact;

 asigură difuziunea vaporilor de apă, umiditate;

 asigură protecţia împotriva igrasiei;

 asigură pereţi perfect plani;

 este o cărămidă ecologică cu sistem de izolaţie termică încorporat (polistirenul);

 "Durisol" asigură o rezistenţă la foc, este ignifug F=90 (minute);

 "Durisol" asigură protecţia împotriva insectelor.

Preţul de comercializare este de aproximativ 120 lei/mp, fără TVA.

Panouri antifonice "Durisol"

Este cunoscut faptul că zgomotul nu constituie doar o problemă dar şi o ameninţare gravă a sănătăţii. Jumătate din populaţia europeană trăieşte într-un mediu zgomotos. Efectele pe care expunerea la zgomot le are asupra sănătăţii sunt: tensiunea ridicată, infarct, stres mental şi tulburări de auz, etc.

Majoritatea ţărilor, în special cele europene, sunt conştiente de această problemă, introducând astfel directive antizgomot pentru îmbunătăţirea confortului acustic.

"Durisol" vă oferă un material natural antifonic care funcţionează de peste 25 ani, fiind recunoscut ca un bun sistem de absorbţie a sunetului.

Panourile antifonice "Durisol" sunt folosite ca şi protecţie împotriva zgomotului cauzat de traficul urban şi feroviar, cât şi de cel industrial.

Panourile antifonice "Durisol" sunt disponibile într-o gamă largă de forme şi culori diferite, oferindu-le astfel şi un design plăcut.

Proiectarea unor clădiri în care să existe un grad scăzut de zgomot reprezintă o adevărată provocare pentru arhitecţi, ingineri, consultanţi în domeniul acusticii şi constructorii de case.

Prin controlul zgomotului şi absorbţia sunetului se poate asigura un trai mai confortabil atât acustic cât şi termic.

Preţul de comercializare a panourilor fonice este de aproximativ 126 lei/mp, fără TVA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional