Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

SONDAJ USGBC ÎN RÂNDUL AMERICANILOR:Clădirile verzi nu rezolvă problemele ecologice

Internaţional /

Clădirile verzi nu rezolvă problemele ecologice
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Trei sferturi dintre americani consideră problemele de mediu ca fiind foarte sau mai puţin importante pentru vieţile lor, însă aceştia nu fac prea multe ca să le rezolve, susţinând că este o sarcină prea dificilă, potrivit unei analize US Green Building Council (USGBC) realizată ca parte a iniţiativei "Living Standard".

    USGBC a lansat acest raport, intitulat "Standard Issue", în care evaluează modul în care publicul percepe problemele ce stau la baza misiunii comunităţii clădirilor verzi: durabilitatea şi mediul, potrivit constructionspecifier.com.

    Raportul analizează mai atent opiniile americanilor privind preocupările legate de mediul înconjurător şi modul în care industria verde a construcţiilor poate fi mai bine poziţionată ca soluţie globală. Studiul a inclus atât cercetări calitative, cât şi cantitative efectuate în toamna anului 2018. Acesta a apelat la grupuri de mileniali, lideri comunitari, părinţi tineri, dez­voltatori comerciali şi rezidenţiali şi la publicul larg.

    Cercetarea arată că oamenii doresc să trăiască într-un mediu sănătos, dar nu asociază în mod obişnuit clădirile verzi ca fiind parte a soluţiei. Întrebaţi ce termeni fac referire cel mai mult la mediul înconjurător şi la elementele ecologice, doar 11% au răspuns "clădirile verzi".

    Când a fost analizată, în acest raport, legătura dintre clădirile verzi şi sănătatea personală, 32% dintre respondenţi au indicat că au o experienţă directă cu probleme de sănătate asociate cu un mediu sau situaţii de viaţă deficitare.

    În plus, atunci când au clasificat cât de sănătos este mediul lor local - pe o scară de la 1 la 10 -, 65% au acordat mai puţin de 8 puncte.

    Cercetarea sugerează că există o diferenţă între amploarea acestei probleme şi modul în care oamenii încearcă să o abordeze în viaţa lor de zi cu zi, iar comunitatea clădirilor verzi poate mobiliza şi inspira schimbarea prin conectarea mesajelor la rezultate sănătoase pentru oameni.

    USGBC a identificat următoarele domenii-cheie ce trebuie luate în discuţie cu privire la modul în care clădirile verzi pot ajuta, cine ajută şi de ce sunt necesare schimbările.

    Acestea sunt, conform raportului:

    - Promovarea rezultatelor sănătoa­se - oraşele durabile îmbunătăţesc vieţile oamenilor, iar spaţiile mai bine concepute ajută oamenii să trăiască mai mult, mai sănătos şi mai fericiţi. Materialele fără toxine, ventilaţia bună a aerului şi plantele care purifică aerul, toate aflate într-o casă sau la locul de muncă, pot îmbunătăţi sănătatea fizică şi confortul.

    - Generaţiile viitoare - în ritmul în care planeta se încălzeşte, apariţia unei calamităţi este aproape sigură. Generaţiile viitoare merită un mediu sănătos şi prosper, în care trăiesc, învaţă, muncesc şi se joacă, iar pentru ca acest lucru să se în­tâmple, acum este momentul să acţioneze.

    - Mizele planetare - cu tot mai multe dezastre naturale, secetă, incendii şi foamete, mediul global se deteriorează zilnic. Acum, oamenii de ştiinţă din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) declară că în cazul în care nu vor avea loc schimbări majore în modul în care trăiesc oamenii şi în reorientarea privind consumul de combustibil, o catastrofă ecologică este iminentă până în 2030.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional