Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Statul New York oferă granturi pentru eficientizarea clădirilor înalte

Internaţional /

Statul New York oferă granturi pentru eficientizarea clădirilor înalte
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Iniţiativa Empire Building Challenge propune o finanţare totală de 50 milioane dolari

    Un nou program de finanţare în sumă de 50 de milioane de dolari va acoperi costurile instalării de sisteme şi tehnologii de încălzire şi răcire eficiente din punct de vedere energetic în clădirile înalte multifamiliale şi comerciale din New York, potrivit bizjournals.com.

    Îmbunătăţirile prevăzute în această iniţiativă, denumită Empire Building Challenge, pot include izolarea ferestrelor, uşilor şi a pereţilor; aparate electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic; înlocuirea conductelor, cuptoarelor şi boilerelor ineficiente; utilizarea tehnologiilor de energie curată, cum sunt pompele de căldură.

    Programul Empire Building Challenge, anunţat de guvernatorul Andrew Cuomo, aşteaptă angajamente de la proprietarii de clădiri în vederea atingerii ţintei neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Proprietarii de clădiri şi chiriaşii din birourile comerciale mari trebuie să depună o cerere de eligibilitate ca să se poată asocia cu Autoritatea de Cercetare şi Dezvoltare a Energiei din Statul New York, după care vor fi desemnaţi viitori parteneri ai iniţiativei Empire Building. Cererile pentru finanţarea prin acest program sunt aşteptate de autorităţile americane până la data de 22 octombrie.

    Potrivit statului New York, Empire Building Challenge este prima iniţiativă de acest gen şi se aşteaptă să aibă drept rezultat o conştientizare semnificativă, respectiv să genereze noi soluţii în domeniu. Constatările în urma proiectelor vor fi împărtăşite la scară largă.

    În statul New York, clădirile produc 45% din emisiile de gaze cu efect de seră rezultate din arderea combustibilului şi de generarea de energie electrică. Iniţiativa Empire Building Challenge, lansată luna trecută, reprezintă un pas în realizarea agendei climatice a lui Andrew Cuomo, care prevede o reducere cu 85% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional