Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Straits Research: Veniturile globale de pe piaţa construcţiilor de poduri, estimate la 1,5 trilioane de dolari în 2031

Internaţional /

Straits Research: Veniturile globale de pe piaţa construcţiilor de poduri, estimate la 1,5 trilioane de dolari în 2031
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa globală a construcţiilor de poduri a fost evaluată la 1.035,28 miliarde (1,03 trilioane) de dolari în 2022 şi este aşteptată să ajungă la 1.534,55 miliarde de dolari în 2031, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 4,47% în perioada 2023-2031, conform unui raport realizat de Straits Research, publicat în luna februarie.

    Acesta arată că cererea de profil este în creştere la nivel global ca urmare a extinderii iniţiativelor guvernamentale de a construi şi îmbunătăţi infrastructurile de transport existente - drumuri, autostrăzi, poduri, gări şi aeroporturi. Aceste iniţiative includ eforturile Arabiei Saudite şi Americii Latine de a-şi moderniza aeroporturile, precum şi investiţiile uriaşe ale guvernului indian în construcţia de noi drumuri şi autostrăzi.

    Spre exemplu, Border Roads Organization (BRO) a construit 24 de poduri în Ladakh (India), în patru state şi în două teritorii în 2021 pentru a asigura deplasarea rapidă la graniţele cu China şi Pakistan. Totodată, India a anunţat, în decembrie 2019, un plan investiţional de 1,39 trilioane de dolari, pe cinci ani, în proiecte de dezvoltare a infrastructurii.

    Raportul subliniază că dezvoltarea infrastructurii de transport face obiectul a numeroase iniţiative guvernamentale, dar un rol important în susţinerea pieţei îl au şi parteneriatele public-private. De exemplu, guvernul Emiratelor Arabe Unite a folosit modelul său de parteneriat public-privat (PPP) pentru a anunţa o licitaţie de 2,7 miliarde de dolari în februarie 2019 pentru proiecte de infrastructură care acoperă construirea de drumuri, poduri, case etc.

    Totodată, expansiunea sectorului construcţiilor şi creşterea producţiei de vehicule sunt alţi factori care alimentează piaţa construcţiilor de poduri. În plus, conform estimărilor, până în 2050 va creşte numărul de oraşe, ceea ce va alimenta nevoia de poduri în următorii ani, oferind pieţei oportunităţi de creştere profitabilă.

    Construcţiile de poduri din Asia-Pacific vor avea o creştere anuală compusă de 5,15%, în perioada 2023-2031

    Construcţiile de poduri din Asia-Pacific sunt aşteptate să aibă o creştere anuală compusă (CAGR) de 5,15% în perioada 2023-2031, pe fondul expansiunii proiectelor de drumuri şi autostrăzi. Conform raportului, expansiunea pieţei în ţările în curs de dezvoltare, cum sunt China şi India, va fi susţinută de această nevoie tot mai mare de drumuri şi autostrăzi. Spre exemplu, în octombrie 2018, India a anunţat planul de a construi un pod cu patru benzi peste râul Brahmaputra, în statul Assam, estimat să fie finalizat în 2026.

    Expansiunea populaţiei, urbanizarea rapidă şi creşterea economică solidă sunt forţele motrice din spatele infrastructurii de transport şi al sectorului construcţiilor din regiune, conform sursei citate. De asemenea, China este aşteptată să-şi crească cheltuielile anuale pentru infrastructura de transport până în 2030, iar astfel să fie realizate mai multe drumuri şi autostrăzi ca urmare a urbanizării rapide, a industrializării şi a creşterii populaţiei. China a construit un pod în octombrie 2019 pentru traversarea râului Heilongjiang şi conectarea autostrăzii cu oraşul rus Blagoveshchensk, într-un efort de a consolida legăturile comerciale cu această Rusia.

    Creştere dinamică în Europa

    Raportul menţionează că Europa este aşteptată să înregistreze o creştere dinamică pe piaţa construcţiilor de poduri, cu un CAGR de 3,4% în perioada analizată. Sectorul infrastructurii de transport a cunoscut o uşoară creştere din 2014, la fel ca piaţa europeană a construcţiilor, în ansamblu. Aproximativ 1,8% din PIB-ul Uniunii Europene a fost cheltuit pe investiţii în infrastructură, potrivit Straits Research. Sursa citată anticipează că, în perioada analizată, cheltuielile pentru construirea de drumuri şi autostrăzi în Europa de Est vor creşte, iar sistemele rutiere din regiune se vor îmbunătăţi. Totodată, ţări est-europene precum Bulgaria, România şi Slovacia vor creşte semnificativ ca urmare a sporirii cheltuielilor pentru infrastructură, care vor avea un impact pozitiv asupra construcţiei de noi poduri.

    Potrivit raportului, cheltuielile generale pentru construcţii în Europa de Vest vor creşte într-un ritm semnificativ datorită investiţiilor în stadioane, hoteluri şi clădiri de retail.

    Sursa menţionată mai anticipează că o creştere a tendinţei de renovare a podurilor vechi va încuraja extinderea pieţei supuse analizei. De exemplu, guvernul italian a reconstruit Podul Morandi în aprilie 2020, după ce acesta s-a prăbuşit în 2018.

    Principalii jucători de pe piaţa globală a construcţiilor de poduri sunt: ACS Group, China Communications Construction Co., AECOM, Balfour Beatty, Kiewit Corp., Samsung C&T, China Railway Group Ltd., Fluor, Hochtief AG, Vinci SA.

    Piaţa globală a construcţiilor de poduri include poduri cu grinzi, poduri cu împrejmuire, poduri suspendate, poduri cu armături, poduri în arc etc. Segmentul cu grinzi este cel mai mare contributor la piaţă, fiind aşteptat să înregistreze un avans anual compus de 5,45% în perioada 2023-2031, conform Straits Research.

    -------------

    După cerere, piaţa globală a construcţiilor de poduri include drumuri, autostrăzi şi căi ferate.

    Segmentul de drumuri şi autostrăzi este cel mai mare contributor la piaţă, fiind aşteptat să aibă o creştere anuală compusă de 5% în perioada 2023-2031, potrivit Straits Research.

    -------------

    Dupp materialele utilizate, piaţa globală a construcţiilor de poduri include oţel, beton şi material compozit. Segmentul de beton este cel mai mare contributor la această piaţă, fiind aşteptat să aibă o creştere anuală compusă de 4,27% în perioada 2023-2031, potrivit Straits Research.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional