Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

STUDIU HARVARD:Clădirile verzi creează beneficii de 6 miliarde de dolari în privinţa sănătăţii şi mediului

Internaţional /

Clădirile verzi creează beneficii de 6 miliarde de dolari în privinţa sănătăţii şi mediului
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Clădirile ecologice oferă beneficii de 6 miliarde de dolari pentru sănătate şi mediu, arată studiul HEALTHfx realizat de Universitatea Harvard, cu susţinerea "United Technologies".

    Conform analizei, preluate de presa străină, aceste beneficii, anterior nedocumentate, sunt adiţionale eco­nomiilor de 7,5 miliarde de dolari generate de clădirile verzi în privinţa consumului de energie. Astfel, beneficiile totale ajung la 13 miliarde de dolari.

    Experţii de la Universitatea Harvard au examinat un subgrup de clădiri cu certificare ecologică pe o perioadă de 16 ani, în şase ţări: SUA, China, India, Brazilia, Germania şi Turcia. În unele ţări, beneficiile pentru sănătate şi mediu au depăşit cu mult - în dolari - economiile de energie, notea­ză HEALTHfx.

    Proiectele studiate la nivel global arată că aceste clădiri verzi au dus la evitarea eliberării a 33.000 de kilotone de dioxid de carbon, ceea ce reprezintă echivalentul a 7,1 milioane de autoturisme mai puţine pe drumuri, timp de un an.

    Conform analizei, beneficiile pentru sănătatea publică, estimate la 4,4 miliarde de dolari, se traduc în mai puţine decese, vizite la spital (spitalizări), crize de astm, simptome respiratorii, zile de muncă pierdute, zile de şcoală pierdute.

    Beneficiile pentru mediu, estimate la 1,4 miliarde de dolari, provin din reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2), metan (CH4) şi oxid de azot (N2O).

    Studiul menţionează că beneficiile totale, din întreaga lume, pot fi şi mai mari, în condiţiile în care clădirile analizate au numai certificări LEED, adică reprezintă aproximativ o treime din numărul total de clădiri verzi.

    HEALTHfx a constatat că, în medie, pentru fiecare dolar economisit la costurile cu energia - datorită clădirilor verzi -, beneficiile pentru sănătate şi mediu sunt de 0,77 dolari.

    În China şi India, efectele au fost şi mai evidente, cu aproximativ 10 dolari - beneficii pentru sănătate şi mediu pentru fiecare dolar economisit la energie, conform studiului.

    Dr. Joseph Allen, asistent la Harvard TH Chan School of Public Health, care a condus cercetarea, a declarat: "Economiile de energie ale clădirilor verzi au un beneficiu masiv pentru sănătatea publică prin reducerea asociată a poluanţilor atmosferici emişi. Deciziile pe care le luăm acum cu privire la clădiri vor determina sănătatea noastră actuală şi viitoare".

    La rându său, John Mandyck, director de sustenabilitate la United Technologies, a spus: "Clădirile verzi sunt proiectate pentru a economisi energie şi apă, în timp ce promovea­ză medii de interior sănătoase. Acum ştim că impactul redus al construcţiei verzi asupra mediului este amplificat de beneficii cuantificabile pentru sănătatea publică şi rezistenţa la schimbările climatice".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional