Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

STUDIU IHS LA NIVEL MONDIAL:Un sfert dintre producătorii de nichel luptă să supravieţuiască

Materiale /

Un sfert dintre producătorii de nichel luptă să supravieţuiască
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    În 2016, preţul mediu al nichelului va scădea cu 25%, după ce, în 2015, a avut cea mai proastă evoluţie în rândul metalelor tranzacţionate la Londra

    O proporţie de 25% din companiile miniere producătoare de nichel la nivel mondial este afectată de supraoferta de pe piaţa de profil, potrivit firmei de cercetare IHS Inc., care arată că acestea îşi amână închiderea sau reducerea operaţiunilor pe motiv că aşteaptă ca rivalii lor să facă, primii, un astfel de pas.

    Conform IHS, preţul nichelului a scăzut cu 30% în 2015, înregistrând cea mai proastă evoluţie în rândul metalelor importante tranzacţionate la Bursa din Londra (London Metal Exchange - LME), pe fondul încetinirii cererii, care a alimentat supraoferta globală. Stocurile de profil monitorizate de LME au crescut de cinci ori din 2011 până acum, iar banca de investiţii "Goldman Sachs Group" Inc. estima, în luna februarie, un surplus de 90.000 de tone în 2016.

    "Foarte puţine industrii pot suporta această situaţie, iar până acum am văzut o reacţie minimală pe partea de producţie", a declarat, potrivit Bloomberg, Jason Kaplan, manager de cercetare a pieţei materiilor prime la compania americană IHS. Acesta a menţionat: "Toţi se uită «la celălalt» (n.r. - la rival), sperând că «băiatul de vizavi» va falimenta înaintea lui".

    Jason Kaplan estimează că 70% dintre producătorii de nichel din lume au pierderi, luând în calcul costurile operaţionale. HIS susţine că, dintre aceştia, 40% sunt companii diversificate care nu vor fi afectate de pierderile de pe segmentul nichelului, 5-10% primesc subvenţii de la guvern sau alte forme de sprijin, în timp ce aproape 25% din industrie devine sensibilă la evoluţia preţurilor.

    IHS preconizează că preţul mediu al nichelului va fi de 8.927 dolari tona anul acesta, cu 25% mai mic decât în 2015.

    "Cred că am ajuns, acum, la nivelul cel mai de jos în materie, astfel că pe viitor întrezărim doar o slăbiciune mică a preţului, însă, în acelaşi timp, nu vedem o creştere viitoare a acestuia", a subliniat Kaplan.

    Potrivit estimărilor sale, 90% din producţia de nichel este profitabilă la un preţ de 15.000 de dolari tona, însă o revenire la acest nivel necesită o criză pe segmentul livrărilor.

    La data de 15 aprilie 2016, preţul nichelului era de 8.885 dolari tona, la Bursa din Londra.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional