Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

STUDIU RESEARCH AND MARKETSPiaţa mondială a armăturilor din fibre de sticlă se redresează

Materiale /

Piaţa mondială a armăturilor din fibre de sticlă se redresează
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Aceasta va ajunge la 8,2 milioane de tone în 2026, de la 6,2 milioane de tone în 2021

    Piaţa mondială a armăturilor din fibre de sticlă a cunoscut o scădere semnificativă atât din punct de vedere al volumelor, cât şi al valorii, pe fondul încetinirii economiei globale şi al activităţilor industriale din întreaga lume, în contextul pandemiei de coronavirus, conform unei analize Research and Markets, care menţionează că, în anii viitori, acest domeniu se va redresa.

    Potrivit sursei, redresarea după impactul pandemiei va face ca piaţa globală a armăturilor din fibre de sticlă să ajungă la 8,2 milioane de tone până în 2026, ca urmare a unei rate de creştere anuală compusă (CAGR) de 5,9% în perioada 2020-2026, determinată în principal de avansul din anumite domenii, printre care industria aerospaţială, cea auto şi a transportului, industria con­ductelor şi rezervoarelor, energia eoliană.

    Potrivit raportului menţionat, piaţa globală a armăturilor din fibră de sticlă este estimată la 6,2 milioane de tone în anul curent, ceea ce înseamnă o valoare de 9,7 miliarde de dolari.

    Raportul notează că, în timp ce aproape toate sectoarele în care sunt utilizate armăturile din fibră de sticlă au fost afectate negativ de pandemia de Covid-19, domeniul energiei eoliene nu a resimţit un impact negativ, ci mai degrabă cererea de pe piaţa de profil a fost accelerată într-un ritm "sănătos" în 2020. Conform statisticilor publicate de Asociaţia Mondială a Energiei Eoliene, această indus­trie a adăugat o capacitate record de 93 de gigawaţi la nivel mondial în anul 2020.

    Printre jucătorii din domeniul armăturilor din fibre de sticlă se numără, conform raportului: 3B-The Fibreglass Co., Ahlstrom- Munksjo Group, Baotek Inc., Central Glass Co., Colan Products Pty, Eastern Industrial Co., Fiberex Technologies Inc., Glass Strand Inc., Hubei Huierjie New Material Technology Co., Jiangxi Dahua Fiberglass Group Co., KCC Corporation, Krosglass SA, Lanxess AG, Nippon Electric Glass Co., Nippon Sheet Glass Co., Nycon Corp., Pasia Fiber & Composite Co., PFG Fiber Glass Corp., Saint-Gobain SA, ShairCo Fiberglass, Shandong Fiberglass Group Co., Taishan Fiberglass Inc. Taiwan Glass Industry Corp., Valmieras Stikla Skiedra JSC.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional