Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Top 3 greseli ale cumparatorilor de locuinte

I.D. Consilier /

Atat in perioada boom-ului imobiliar cat si in prezent, in conditiile unei piete imobiliare in cadrul careia preturile locuintelor se apropie de pragul de jos, exista o serie de greseli comune pe care le fac cei care cumpara. Blitz Imobiliare va prezinta mai jos cele mai frecvente dintre acestea.

Alegerea unei locuinte in functie de modul in care e finisata si nu de zona

Esti dispus sa platesti mai mult pentru o locuinta care arata mai bine? Atentie! Este foarte probabil sa te lasi condus de sentimente si sa faci o achizitie proasta. Finisajele s-ar putea sa nu fie la calitatea prezentata de vanzator si nici la preturile pe care le auzi. Mai mult, fiecare dintre noi isi va personaliza locuinta mai devreme sau mai tarziu, conform propriilor preferinte, atat in ceea ce priveste functionalitatea cat si materialele folosite sau paleta de culori. Cel mai important lucru, atunci cand iti cauti o locuinta este zona in care este plasata. Sa fii mai aproape de serviciu, de scoala, de prieteni, etc, sa ai acces la facilitati de transport, de alimentatie, de petrecere a timpului liber, ar trebui sa constituie punctul de plecare atunci cand pornesti la drum. Locatia casei cumparate nu o poti schimba, finisajele da!

Plasarea pretului pe primul loc

Cei mai multi dintre cumparatori petrec o buna parte din intalnirea de vizionare discutand despre pretul locuintei, dar nu despre data la care au fost facute ultimele imbunatatiri; despre pret, dar nu despre zona si vecini; despre pret dar nu despre conditiile de plata. Calitatea unei oferte nu consta in varul proaspat de pe pereti sau in numarul de camere al profilului de termopan. Calitatea reala consta in functionalitatea unei locuinte, pornind de la modul de distributie a camerelor, pana la facilitatile zonei in care este plasata. Ai facut o achizitie buna atunci cand ai cumparat o locuinta ideala pentru confortul tau si al familiei tale, nu atunci cand ai platit mai putin!

Ezitarea, in ciuda faptului ca deti toate datele despre locuinta dorita

Nu trebuie sa amani un raspuns, fa o oferta. Nu ai nimic de pierdut! Pentru asta nu trebuie sa-ti asumi riscuri. Riscurile si le asume cei ce nu sunt stapani pe situatie. Cand pornesti in cautarea unei locuinte asigura-te ca ai toate datele cu privire la tipul de locuinta cautat, zona unde sa fie plasata, modalitatea de plata, etc. Legat de acest ultim aspect, iti oferim un sfat bonus: alege un consilier de credite bun, care cunoaste bine pasii ce urmeaza a fi facuti pentru obtinerea creditului(eventual mici scurtaturi) decat sa alergi in cautarea creditului cel mai ieftin de pe piata. Vei economisi ceva maruntis dar vei pierde foarte mult timp. Ba, mai mult, poate nici nu vei obtine banii necesari.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional