Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Un grup de persoane fizice investeşte în proiectul Grand Villas III

Locuinţe /

Un grup de persoane fizice investeşte în proiectul Grand Villas III
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Un grup de persoane fizice investeşte în proiectul Grand Villas III, unul dintre promotorii ansamblului rezidenţial fiind Aria Homes.

    Marius Dumitraşcu, general manager al SC Romar Business Concept SRL, societatea care deţine brandul Aria Homes, ne-a vorbit despre stadiul proiectului şi despre caracteristicile acestuia.

    Reporter: Cum consideraţi că a evoluat piaţa imobiliară de la noi?

    Marius Dumitraşcu: Aşa cum arată şi ultimele statistici, anul 2016 a fost cel mai bun din punct de vedere al numărului de tranzacţii imobiliare înregistrate. Şi noi am urmat trendul acesta crescător, cu un an 2016 mai bun decât 2015, atât din punct de vedere al numărului de unităţi vândute, cât şi din punct de vedere al valorii acestora, adică un preţ mai mare pe metrul pătrat util, aceasta în condiţiile unei creşteri importante a costurilor de achiziţie a terenurilor şi a celor legate de construcţie.

    Reporter: În acest context, care este conceptul proiectului Grand Villas III, pe care îl promovaţi? Prin ce se diferenţiază acesta de celelalte complexuri rezidenţiale din Capitală?

    Marius Dumitraşcu: Proiectul actual, Grand Villas III, prevede, în prima fază, construcţia a trei case individuale, având curte proprie, într-o zonă nouă, dar cu un potenţial foarte mare de dezvoltare a proiectelor rezidenţiale ce cuprind locuinţe de tip case - vile, cu regim de înălţime P+1E+Pod, după ce în anii anteriori am realizat alte două proiecte de case - vile.

    Sunt câteva elemente ce diferenţiază acest nou proiect atât faţă de proiectele realizate anterior, cât şi faţă de celelalte proiecte de aceeaşi mărime, iar când afirm acest lucru mă refer la poziţionarea geografică, într-o zona nouă, în plină dezvoltare, care oferă acces rapid către principalele puncte de interes ale Capitalei. Sunt asigurate toate tipurile de utilităţi, prin branşamente la reţelele urbane şi contorizare individuală. Locuinţele au fost proiectate astfel încât să asigure tot confortul necesar unei familii cu mai mulţi membri, cu camere mari şi luminoase, cu spaţii suplimentare foarte practice.

    Pentru personalizarea interiorului, finisajele pot fi realizate cu materiale la alegerea viitorilor proprietari. Casele vor avea propria curte, cu o suprafaţă generoasă de teren liber, ceea ce oferă posibilitatea unor amenajări exterioare multiple şi vor fi împrejmuite cu gard, pentru un grad sporit de intimitate.

    Planul este acela de a construi, în zonă, cât mai multe unităţi de acest tip, în funcţie şi de modul cum va răspunde piaţa. Suprafeţele utile sunt generoase pentru astfel de proiecte, de circa 100 mp pentru fiecare unitate, la care se adaugă o serie de spaţii suplimentare de până la 40 mp rezultate în urma compartimentărilor, acestea pot fi utilizate ca spaţii de depozitare, sau amenajate după nevoi.

    Respectăm dotările folosite în proiectul anterior, indiferent că vorbim despre echipări, instalaţii sau finisaje, care sunt la alegere şi incluse în preţul plătit pentru fiecare locuinţă. Noii proprietari îşi pot alege uşile de interior, parchetul, gresia şi faianţa, dintr-o gamă variată de modele şi culori, oferite de furnizorii colaboratori.

    Reporter: Care este investiţia pentru realizarea proiectului?

    Marius Dumitraşcu: Dacă răspunsul pieţei va fi cel scontat, proiectul va continua şi cu următoarele două faze preconizate a fi desfăşurate în următorii doi ani, iar investiţia ar putea depăşi 2 milioane de euro.

    Acum, investiţia pentru realizarea acestei prime faze a proiectului Grand Villas III nu este prea mare, ea include achiziţia terenului, proiectarea şi execuţia celor trei unităţi, realizarea branşamentelor la toate tipurile de utilităţi, toate aceste într-un interval de maxim un an de zile şi în limita a 300.000 de euro.

    Reporter: În cât timp consideraţi că veţi acoperi investiţia făcută?

    Marius Dumitraşcu: Fiind o investiţie gândită în etape, cu timpi bine definiţi, de un an pentru fiecare etapă, am preconizat că investiţia pentru fiecare etapă să fie acoperită până la mijlocul următoarei etape.

    Reporter: Câte unităţi locative au fost finalizate până în prezent?

    Marius Dumitraşcu: Până în prezent au fost finalizate complet toate cele 20 de unităţi locative ale primelor două proiecte Grand Villas, cu câte patru camere fiecare, având regim redus de înălţime P+1E+M, construite pe suprafeţe utile de circa 140 de metri pătraţi, loc de parcare şi grădină proprie pentru fiecare imobil.

    Reporter: Câte locuinţe au fost deja vândute?

    Marius Dumitraşcu: Beneficiind şi de sprijinul calificat al partenerilor de la Aria Homes, proiectele Grand Villas I şi II au avut promovare şi o vizibilitate bună, ceea ce a făcut ca toate locuinţele să fie vândute în acest moment, multe dintre ele fiind rezervate încă din timpul construcţiei.

    Reporter: Ce preţuri au locuinţele din acest complex?

    Marius Dumitraşcu: Preţurile caselor din această primă fază a proiectului Grand Villas III încep de la 115.000 de euro/unitate, preţ cu TVA inclus.

    Reporter: Care este profilul clientului căruia i se adresează compania dumneavoastră?

    Marius Dumitraşcu: Clienţii noştri sunt persoane din categoria de vârstă 30-50 de ani, familişti, în familii cu mai mulţi membri. Sunt, în general, absolvenţi de studii superioare care, în majoritatea timpului lucrează în limitele capitalei şi doresc să achiziţioneze o locuinţa de acest tip, individuală, cu suprafaţă utilă de peste 100mp, curte proprie, cu acces rapid la zona centrală a oraşului, la locul de muncă, la punctele de interes major şi aproape de familie, prieteni, etc.

    Reporter: Aveţi în plan dezvoltarea unor noi proiecte similare şi în ce locaţii?

    Marius Dumitraşcu: Aşa cum s-a menţionat, proiectul are mai multe faze, însă, execuţia propriu-zisă va fi luată în considerare după finalizarea primelor trei imobile individuale. În funcţie de evoluţia pieţei rezidenţiale şi tendinţele pieţei imobiliare, vom lua o decizie reală, în această privinţă.

    Reporter: Pe ce suprafaţă de teren se întinde proiectul?

    Marius Dumitraşcu: Se are în vedere că, la finalul celor trei etape, proiectul să se poată întinde pe o suprafaţă de peste 5.500 mp. În această primă parte a proiectului, cele trei imobile individuale, aflate în construcţie, se întind pe o suprafaţă de 800 de mp.

    Reporter: Ce facilităţi oferiţi beneficiarilor?

    Marius Dumitraşcu: Locuinţele au fost proiectate şi vor fi executate astfel încât să ofere locuri de parcare cu utilizare exclusivă, incluse în preţul plătit per unitate, cu loturi de teren îngrădite, cu suprafeţe cuprinse între 185 şi 285 mp. Locul de parcare şi terenul oferă posibilitatea noilor proprietari de a-şi amenaja anexe, spaţii de depozitare suplimentare, spaţii verzi sau locuri de joacă pentru copii.

    La distanţă scurtă faţă de ansamblu, cei din zonă au la dispoziţie unităţi de învăţământ (Liceul Teoretic "Radu Popescu"), magazine de tip supermarket (Mega Image), centru de pescuit sportiv şi agrement.

    Reporter: Mulţumesc!

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional