Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Vechea clădire a Bursei din Bruxelles, transformată în Muzeul Berii

Internaţional /

Vechea clădire a Bursei din Bruxelles, transformată în Muzeul Berii
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Lucrările sunt programate să înceapă la vară, iar inaugurarea muzeului este aşteptată în 2023

    Fosta clădire a Bursei din Bruxelles urmează să fie supusă unor lucrări de renovare în această vară, iar cele două etaje superioare ale sale vor fi transformate într-un Muzeu al Berii, planificat să fie deschis în 2023, conform presei belgiene. Denumit "Belgium Beer World", noul muzeu va fi dedicat culturii berii din ţară.

    Potrivit Brussels Times, peste 100 de berari din Belgia au decis să participe la acest proiect. Unele lucrări minore de demontare au avut deja loc anul acesta, dar renovarea propriu-zisă a clădirii cunoscute sub denumirea de Bourse va începe la vară. Etajele inferioare vor găzdui o galerie de acces cu un restaurant, magazine şi spaţii expoziţionale, care vor fi deschise publicului în mod gratuit.

    Oraşul Bruxelles a cumpărat clădirea în 2010 pentru patru miliarde de euro. Conform estimărilor, proiectul de transformare va costa aproximativ 36 de milioane de euro, iar autorităţile speră că muzeul va aduce aproximativ 300.000 de vizitatori în oraş, în fiecare an.

    Philippe Close, primarul oraşului Bruxelles, a declarat citat de Le Soir: "Este pentru prima dată în istoria clădirii bursei când vor fi folosiţi toţi cei 12.000 mp ai săi. Va deveni o clădire conectată la întregul cartier".

    Preşedintele-ministru al guvernului regiunii Bruxelles, Rudi Vervoort, a adăugat: "Acest proiect va spori atractivitatea Bruxelles-ului ca centru turistic. Ne-am propus ca obiectiv să ajungem la 10 milioane de înnoptări ale turiştilor în Bruxelles, în 2020. În ciuda perioadelor dificile de după atacurile teroriste, am în­registrat 9,4 milioane de înnoptări în 2019".

    Şi Bruven Sven Gats, ministrul pentru imaginea Bruxelles-ului, a declarat: "Nu este vorba doar despre bere, ci şi despre a-i aduce pe oameni în acest loc, împreună. Berea în sine nu este esenţa. Putem spune că suntem ţara berii şi, dacă doriţi, legătura dintre tradiţie şi diversitate. Va trebui să veniţi în Belgia".

    Anul trecut, în intervalul 25 august - 13 septembrie, vechea clădire a Bursei din Bruxelles a găzduit Muzeul Capitalismului. Cei care i-au trecut pragul au primit într-un mod distractiv explicaţii despre sistemul economic. Vizitatorii au putut participa, de asemenea, la discuţii şi dezbateri despre societate.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional