Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

VREA SĂ INTRE PE LISTA PATRIMONIULUI CULTURAL AL UNESCOParcul imperial Jingshan din Beijing, în restaurare

Internaţional /

Parcul imperial Jingshan din Beijing, în restaurare
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Clădirile vechi din incinta parcului imperial Jingshan din Beijing se află într-o procedură avansată de restaurare, municipalitatea urmărind ca acesta să ajungă pe lista patrimoniului cultural al UNESCO, potrivit China Daily.

    Localizat la nord de Oraşul Interzis, parcul Jingshan este o componentă majoră a axei centrale a Beijingului.

    "Finalizarea restaurării va realiza pe deplin integritatea axei, a culturii şi a mediului oraşului nostru", a declarat Cong Yipeng, directorul parcului.

    Până în februarie, în parc au fost demolaţi peste 1.000 de metri pătraţi de clădiri care nu aparţin patrimoniului, respectiv restauraţi peste 400 de metri pătraţi de clădiri vechi, conform spuselor lui Cong.

    Axa centrală a Beijingului, care are o lungime de 8 kilometri, se des­făşoară de-a lungul centrului ora­şului şi încorporează Piaţa Tian Anmen.

    Palatul Shouhuang din parc, a doua clădire ca mărime din complexul din axa centrală, după Oraşul Interzis, a fost deschis oficial în 22 noiembrie 2018. În prezent, zonele închise din parcul Jingshan sunt Pavilionul Xingqing şi Palatul Guande, aflate în renovare.

    Datele oficiale arată că, în iulie 2018, existau în total 14 situri istorice de-a lungul axei, incluzând Poarta Zhengyang, Oraşul Interzis şi Parcul Jingshan.

    Acestea au fost identificate drept situri-cheie de patrimoniu, pentru care municipalitatea va solicita includerea pe lista patrimoniului mondial, în 2035.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional