Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Wienerberger România a cumpărat fabrica de cărămidă de la Buzău

Materiale /

Wienerberger România a cumpărat fabrica de cărămidă de la Buzău
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Wienerberger România a achiziţionat, recent, fabrica de cărămidă de la Buzău care aparţina Search Chemicals şi care include active şi o carieră de argilă.

    Fabrica de cărămidă de la Buzău a intrat în conservare în anul 2011 şi a fost repornită în 2014, funcţionând la o capacitate redusă. Preluarea fabricii din Buzău conduce la îmbunătăţirea acoperirii geografice pentru activitatea Wienerberger în piaţa de zidărie. Producătorul de cărămidă şi blocuri ceramice are în plan retehnologizarea facilităţilor de producţie în următoarele luni, pentru a le aduce la standardele internaţionale ale grupului, potrivit informaţiilor transmise redacţiei. Acestea arată că Wienerberger îşi va consolida poziţia de angajator pe piaţa locală, având în vedere că personalul fabricii va fi păstrat şi va beneficia de programe de formare profesională.

    Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger România a declarat: "Această achiziţie şi investiţiile pe care le vom face pentru retehnologizarea fabricii arată implicarea pe termen lung pe care Wienerberger o are în dezvoltarea pieţei locale, atât pe partea de producţie, cât şi pe partea de susţinere a dezvoltării construcţiilor rezidenţiale prin utilizarea de materiale de construcţie de calitate, adaptate nevoilor actuale ale beneficiarilor finali din România. Toate demersurile Wienerberger din ultimii 18 ani, de la intrarea pe piaţa românească, au fost în spiritul dezvoltării durabile şi arată angajamentul companiei de a susţine nevoile unei pieţe în creştere".

    Asistată, în această tranzacţie, de "bpv Grigorescu Ştefănică", compania care a achiziţionat fabrica de la Buzău face parte din Grupul Wienerberger, care este cel mai mare producător de blocuri ceramice (Porotherm, Terca) şi lider de piaţă pe segmentul de ţigle ceramice (Koramic, Tondach) în Europa, precum şi pe segmentul pavele din beton (Semmelrock) în Europa Centrală şi de Est. Pe segmentul sisteme de ţevi (ţevi ceramice Steinzeug-Keramo şi ţevi din plastic Pipelife), Wienerberger este unul dintre principalii furnizori din Europa. Cu un număr total de 203 de fabrici, Grupul generează venituri de 2,9 miliarde euro, cu EBITDA operaţional de 370 milioane euro în 2015.

    Wienerberger a intrat pe piaţa din România în anul 1998 şi are ca principale produse sistemele de zidărie ceramică Porotherm şi Terca.

    Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Înainte de achiziţia de la Buzău, compania deţinea trei unităţi de producţie la nivel local, localizate în Gura Ocniţei - Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos - Cluj.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional