Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ZIDĂRIENoutăţi pe piaţă

F.A. Consilier /

Sistem de zidărie cu rosturi subţiri de la Celco

Sistemul de zidărie cu rosturi subţiri de la Celco combină 2,25 mc din gama de blocuri BCA Celco de înaltă calitate, dimensionate cu acurateţe, cu doi saci de mortar Celco ZID DDM10, un mortar special fabricat pentru înzidirea cu ros-turi subţiri de 1-3 mm, spune doamna Irina Usuc, director comercial al "Celco" Constanţa.

Acest sistem inovativ şi-a dovedit performanţele pe şantierele din Europa fiind promovat în premieră ca metodă de construcţie în România de către Celco.

Prin folosirea sistemului de zidărie Celco cu rosturi subţiri se îmbunătăţesc valorile U de transfer termic cu până la 20% comparativ cu zidaria clasică cu ros-turi tradiţionale, peretele exterior întrunind condiţiile de izolare termică fără a fi nevoie de izolare suplimentară. Sistemul de zidărie cu rosturi subţiri Celco adaugă beneficiilor deja existente în blocurile de BCA Celco atribute ca izolarea fonică excelentă şi rezistenţă la foc ridicată. Datorită vitezei de construcţie şi profitând de faptul că mortarul se aplică mai repede, pereţii vor fi ridicaţi şi finisaţi fără întârzieri. Sistemul de zidărie cu rosturi subţiri implică economii de materiale şi manoperă la alegerea finisajelor datorită toleranţelor de +/- 1mm ale blocurilor de BCA Celco.

Sistemul permite ca structura clădirii să fie ridicată mai repede, la un nivel de calitate superior, permiţând exploatarea eficientă şi rapidă a clădirii. În ultimii ani, presiunea venită din partea celor care activează în industria construcţiilor incluzând constructori, dezvoltatori, arhitecti, utilizatori finali, a impus BCA Celco pe şantierele în care trebuie menţinute productivitatea şi calitatea construcţiei.

"Somaco Grup Prefabricate" îşi modernizează fluxul de producţie

Cu cele trei fabrici strategic poziţionate, "Somaco Grup Prefabricate" este liderul pieţei din Moldova, fiind printre singurele companii din domeniu care are un plan de investiţii şi continuă investiţiile în tehnologizare în plină criză economică, subliniază domnul Gabriel Colobatiu, director general "Somaco Grup Prefabricate".

Pentru 2010, domnia sa spune că are în vedere modernizarea fluxului de producţie, prin automatizarea integrală a sistemului de dozare a materiei prime, în cadrul procesului de fabricaţie a BCA-ului din Adjud, economie provenită din faptul că BCA-ul are proprietăţi sporite de izolaţie fonică şi termică în raport cu cărămida care necesită suplimentarea cu termosistem în construcţiile de locuinţe.

"Soceram" a lansat un brand nou - Durotherm

În ceea ce priveşte noutăţile promovate de firma "Soceram", domnul Viorel Ionică, director comercial al "Soceram" Bucureşti, menţionează lansarea unui nou brand - "Durotherm" (blocuri ceramice de diferite dimensiuni) şi a cărămizii eficiente.

Cărămida "Durotherm" se realizează în instalaţii complet automatizate, fabrica Soceram fiind cea mai modernă fabrică de cărămidă din ţară. Automatizarea oferă blocului ceramic constanţa caracteristicilor în timp, nealterate de arbitrariul factorului uman.

Reţeta, concepţie a vechilor cărămidari, nu a permis de-a lungul generaţiilor introducerea altor ingredinte în afara argilei albastre, nisipului şi apei. Aceste trei ingrediente amestecate în proporţii, numai de specialişti ştiute, dau produsului înaltă rezistenţă la compresiune, absorbţie de apă foarte scăzută şi o perfectă culoare naturală rezultată în urma arderii componentelor nisipului.

Două tipuri noi de produse Porotherm la Wienerberger

Compania Wienerberger este permanent preocupată să ofere clienţilor săi produse performante, ce au calităţi îmbunătăţite şi care răspund aşteptărilor acestora, simultan cu respectarea cerinţelor legislative aplicabile, ne-a declarat domnul Petrus Scutelnicu, product strategy manager la "Wienerberger Sisteme de Cărămizi".

Efortul specialiştilor Wienerberger în munca de cercetare-dezvoltare s-a concretizat în dezvoltarea a două noi tipuri de produse: Porotherm STh, cu design inovativ al structurii şi al dispunerii golurilor verticale, şi Porotherm 25/30 Light, produs recomandat pentru clădiri multietajate.

Produsele Porotherm 30 STh şi Porotherm 38 STh sunt create pentru a răs-punde în totalitate cerinţelor de proiectare şi au caracteristici substanţial îmbunătăţite în ceea ce priveşte comportarea la solicitări induse de seism (nevoia de siguranţă a clienţilor), performanţă termică (nevoia de confort, eficienţă economică, sustenabilitate a construcţiei, habitat sănătos), acestea fiind demonstrate de rezultatele încercărilor şi testelor realizate în laboratoare autorizate.

Produsul Porotherm 25/30 Light este recomandat pentru clădiri multietajate (blocuri), folosit la zidării în pereţi de compartimentare şi închidere la structuri în cadre, 25 şi/sau 30 cm grosime. Greutatea redusă în medie cu 28% faţă de alte blocuri ceramice cu dimensiuni de gabarit similare, cu o rezistenţă superioară la compresiune, 10 N/mm2 (faţă de 5 N/mm2 cerinţă legală minimă), capacitate de înmagazinare a căldurii mai mare cu cca 30% faţă de alte materiale de construcţii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional