Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Zona Metropolitană Bucureşti - Cartiere în constructie, în jurul Capitalei130 de apartamente vândute dintr-un număr de 299 în ansamblul rezidenţial "Gloria"

F.A. Locuinţe /

130 de apartamente vândute dintr-un număr de 299 în ansamblul rezidenţial "Gloria"

Ansamblul rezidenţial "Gloria", al dezvoltatorului "K1" SRL, dispune de 299 unităţi locative şi este situat în comuna Jilava, şoseaua Gării. Dezvoltatorul proiectului este compania "K1" SRL, în asociere cu firma de arhitectură "Ark Arhitectura" şi constructorii "GD Design Construct" şi "Podal Construct". Mihaela Deliu, oficial al companiei "K1", ne-a declarat că ansamblul este format din 11 blocuri cu regim de înălţime parter şi patru etaje, cu lifturi. La parterul blocurilor B3, B4, B5, B6 vor fi amenajate spaţii comerciale. Locuinţele sunt garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere. Garsonierele sunt în număr de 95, apartamentele cu două camere sunt 153 în total, iar apartamentele cu trei camere sunt 51 la număr. Din totalul de 299 de unităţi locative, 130 au fost deja vândute. Preţul de achiziţionare a unei garsoniere, de 39,35 mp, este de circa 50.000 de euro. Un apartament cu două camere, cu suprafeţe cuprinse între 57-66 mp, este vândut cu preţuri între 70.000-74.000 de euro. Apartamentele cu trei camere au suprafeţe cuprinse între 89-94,40 mp şi se vând cu 99.000-104.000 de euro. Suprafaţa ansamblului măsoară 21.000 mp, unde sunt amplasate, de asemenea, spaţii comerciale şi o grădiniţă. Termenul de execuţie este ianuarie 2008 - 31 martie 2010. Primele patru blocuri vor fi finisate în noiembrie 2008, iar în luna martie lucrările erau la stadiul de execuţie a parterului. Încă patru blocuri vor fi înălţate până în martie 2009, iar celelalte trei vor fi date în folosinţă în martie 2010. Complexul este organizat ca un teritoriu privat, cu circuit închis. Accesele în incinta perimetrului de proprietate a ansamblului rezidenţial vor fi atât pietonale, cât şi destinate autoturismelor.

Structura de rezistenţă este compusă din stâlpi, diafragme, grinzi şi planşee din beton armat, iar zidăria exterioară este din BCA. Nodul de circulaţie pe verticală de la fiecare bloc este prevăzut cu o scară şi lift. Tâmplăria exterioară este din PVC cu geam termoizolant, de culoare albă sau la alegerea beneficiarului. Gazele care deservesc bucătăriile apartamentelor sunt contorizate pe scară. Centrala termică funcţionează pe gaze şi este contorizată. Finisajul faţadelor va fi realizat cu termoizolaţie polistiren.

Apartamentele vor avea finisaje la livrare. Pardoselile vor fi din gresie sau parchet laminat. Pereţii vor fi placaţi cu faianţă sau vor avea zugraveală lavabilă albă. Pe tavan se va aplica zugrăveala lavabilă albă. Pentru spaţiile umede (baie sau bucătărie) se va folosi placă de gips carton rezistentă la umezeală, iar pentru restul spaţiilor se va folosi placă de gips carton normală. Caloriferele vor fi din oţel, prevăzute cu robinet de închidere.

Energia termică pentru întregul ansamblu necesară pentru încălzirea spaţiilor, ventilarea, prepararea apei calde menajere se asigură din centrale proprii, care funcţionează cu gaze naturale, amplasate în fiecare bloc.

De asemenea, au fost prevăzute pentru fiecare apartament instalaţii de telefonie şi cablu TV, cu prize în dormitoare şi living room-uri.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional