Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

A DEPĂŞIT LONDRAHong Kong, piaţa cu cele mai multe tranzacţii cu locuinţe de lux

Internaţional /

Hong Kong, piaţa cu cele mai multe tranzacţii cu locuinţe de lux
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Oraşul asiatic Hong Kong a devenit, în 2016, cea mai mare piaţă din lume în privinţa tranzacţiilor cu locuinţe de lux, depăşind Londra, cu un număr de record de vânzări care au avut, fiecare, o valoare de peste 100 de milioane de dolari, conform unei analize Christie"s International Real Estate, publicată anul acesta.

    Analiza arată că patru din cele zece locuinţe vândute anul trecut pentru o sumă de peste 100 de milioane de dolari au fost în Hong Kong. Cea mai scumpă tranzacţie a fost înstrăinarea unui conac extins din Hong Kong: peste 270 de milioane de dolari.

    În Londra au avut loc numai două astfel de tranzacţii, ceea ce duce capitala Marii Britanii pe locul al doilea în clasamentul menţionat, pentru prima oară în ultimii cinci ani. Pe locul al treilea pe piaţa tranzacţiilor cu locuinţe de lux se situează New York.

    În SUA, cea mai scumpă tranzacţie a fost vânzarea Conacului Playboy din Los Angeles: 105 milioane de dolari. Acesta a fost achiziţionat în 1971, de fondatorul imperiului Playboy, Hugh Hefner, pe 1,05 milioane de dolari.

    Dan Conn, directorul diviziei imobiliare din cadrul Christie"s, a declarat: "Vârfurile de pe pieţe precum cea din Hong Kong au fost realizate în condiţiile în care în Marea Britanie apele sunt tulburi, din cauza alegerilor, a noilor taxe impuse de guvernul conservator, a Brexit-ului".

    Vânzările de locuinţe cu o valoare de cel puţin un milion de dolari au sporit cu 1% la nivel mondial în 2016, faţă de un avans de 8% în 2015, respectiv de 16% în 2014, conform analizei. Avansul a încetinit, astfel, pentru al doilea an la rând.

    Analiza mai notează că perioada medie necesară înstrăinării unei locuinţe de lux de peste un milion de dolari a crescut cu aproape 13%, la 220 de zile, în condiţiile în care oferta a depăşit cererea pe unele pieţe.

    Preţurile locuinţelor de lux au continuat să crească în 2016, avansul fiind de circa 2% faţă de anul anterior, conform sondajului Christie"s.

    Analiza Christie"s s-a bazat pe datele privind vânzările de locuinţe cu preţuri de peste un milion de dolari pe 101 de pieţe la nivel mondial. Vânzările private de case de lux nu au fost incluse în analiză. Anul trecut, 24 din cele 101 de pieţe analizate au consemnat scăderi puternice în privinţa vânzărilor, iar alte 19 au înregistrat câştiguri solide. În rest, vânzările au avut evoluţii nesemnificative.

    Firma Henderson Land Development a acceptat, în luna mai, să plătească suma record de 23,3 miliarde de dolari Hong Kong (3 miliarde de dolari SUA) pentru o proprietate imobiliară amplasată în centrul districtului de afaceri din Hong Kong. "Compania este optimistă cu privire la perspectivele pe termen lung ale acestei investiţii. Zona va fi dezvoltată într-o clădire de birouri care este preconizată să fie finalizată în jurul anului 2022", a informat Henderson Land.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional