Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ANALIZĂ SAVILLS PENTRU 2017, ÎN EUROPAAmsterdam, Dublin şi Paris, oraşele cu cele mai mari creşteri ale preţurilor locuinţelor

Internaţional /

Amsterdam, Dublin şi Paris, oraşele cu cele mai mari creşteri ale preţurilor locuinţelor
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Preţurile locuinţelor au consemnat un avans semnificativ în marile oraşe europene, anul trecut, conform unui clasament realizat de firma imobiliară britanică Savills, citat de businessinsider.com.

    Cea mai mare creştere, de peste 20%, a fost înregistrată în Amsterdam, potrivit clasamentului amintit. Urmează Dublin, cu peste 12%, şi Paris, cu mai bine de 8%.

    Topul creşterilor preţurilor locuinţelor în Europa, realizat de Savills, arată astfel:

    1. Amsterdam (+20,9%). Olanda se confruntă cu un boom al preţurilor locuinţelor, alimentat de economia care are una din cele mai rapide creşteri din Europa, precum şi de ratele scăzute ale dobânzilor.

    Preţul unui metru pătrat în Amsterdam este de circa 4.850 de dolari.

    2. Dublin (+12,3%). Oferta scăzută de locuinţe şi economia stabilă a Irlandei au alimentat masiv preţurile locuinţelor din capitala ţării, în prima jumătate a lui 2017, dar piaţa s-a stabilizat în ultimele şase luni ale anului trecut.

    Preţul unui metru pătrat în Dublin este de circa 4.000 de dolari.

    3. Paris (+8,3%). Preţurile de pe piaţa imobiliară din capitala Franţei urcă în urma scăderii ofertei, a alegerii lui Emmanuel Macron în fruntea statului, a Brexitului şi a ofertei de succes pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din 2024, notează ziarul Le Point.

    Preţul unui metru pătrat în Paris este de 9.365 de dolari.

    4. Berlin (+6,5%). Germania se confruntă cu un boom al pieţei imobiliare, iar cele mai mari creşteri au fost consemnate în Berlin. Chiriile din oraş au crescut cu peste 120% începând cu anul 2004, alimentate de ratele scăzute ale dobânzilor şi de o piaţă stabilă a locurilor de muncă. Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, a avertizat anul trecut că preţurile sunt din ce în ce mai depărtate de realitate, iar unii se tem deja de o bulă pe piaţa imobiliară.

    Preţul unui metru pătrat în Berlin este de 4.305 dolari.

    5. Bruxelles (+4,3%). Preţurile locuinţelor din capitala Belgiei au crescut cu peste 4% anul trecut.

    Preţul unui metru pătrat în Bruxelles este de 2.475 de dolari.

    6. Frankfurt (+2,9%). Preţurile locuinţelor din Frankfurt au fost susţinute de cererea bancherilor care intenţionează să se mute în centrul financiar german după Brexit. Agenţii imobiliari au raportat o creştere cu 10,7% a preţurilor apartamentelor în a doua jumătate a anului trecut.

    Preţul unui metru pătrat în Frankfurt depăşeşte 4.400 de dolari.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional